keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Ranskalaisen ruoan lumoissa

Kävin pitkästä aikaa E:n kanssa Lyonissa syömässä kun olimme menossa katsomaan oopperaan Kaija Saariahon Émilietä.

Lyon on loistava ranskalainen ravintola Mannerheimintiellä aivan oopperaa vastapäätä. Sijainti oli siis kannaltamme täydellinen ja molemmat pidämme kovasti ranskalaisesta ruoasta. (Pohdin jälleen miksi käyn silti niin harvoin ranskalaisissa ravintoloissa. Helsingissä en itse asiassa edes tiedä toista Lyonin lisäksi.)

En oikein osannut päättää mitä söisin, joten ehdotin E:lle kolmen ruokalajin yllätysmenua. Se oli hyvä valinta ja kaikki ruokalajit olivat herkullisia. Kolmen ruokalajin lisäksi makunystyröitämme hellittiin monella kokin tervehdyksellä, jotka olivat toinen toistaan maistuvampia (mieleen jäi unohtumattomasti muun muassa merellinen bouillabaisse). Vaikka annokset olivat suhteellisen pieniä, monta annosta huolehtivat siitä, että nälkää ei todellakaan jäänyt.

Ravintolan menu vaihtuu neljä kertaa vuodessa ja vierailumme jälkeen se on jo ehtinyt vaihtua. Näitä annoksia siis ei enää löydy ruokalistalta, mutta erityisesti kannattaakin kiinnittää huomiota annosten esteettisyyteen. Ruoka oli suorastaan kaunista!Lyonissa on erittäin miellyttävä palvelu ja kaikki sujuu ammattitaitoisesti. Ihanan illallisen kruunasi lasillinen herkullista ranskalaista jälkiruokaviiniä. Nappi-ilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!