sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Punkia ja klassista

En sitten itse tullutkaan kiertäneeksi Lux-valotaideteoksia, kun illat menivät muissa puuhissa. Tänä vuonna ei myöskään ollut niin suurta henkistä tarvetta valolle, sillä joulun aikaan pääsin nauttimaan kauniista aurinkoisista päivistä. Ilokseni olen löytänyt arjen valotaidetta Munkkiniemestä.


Viime kuukausiin on mahtunut vain vähän keikkoja tai konsertteja, mutta perjantaina koitti oikea megakeikka, Apulannan Barona-areenan spektaakkeli. Sillä termillä sitä voi totisesti kutsua, sillä keikka kesti yli 2,5 tuntia, jonka aikana kuultiin mahtava määrä hienoja biisejä, joita oli elävöitetty ties minkälaisilla lavaesityksillä kuten rumpumiehillä, pommeilla ja lentävällä Toni Wirtasella (Toni ihan oikeasti nostettiin ilmaan yhden biisin ajaksi).


Ja mikä parasta, Tuukka Temonenkin ilmaantui lavalle muutaman biisin ajaksi keikan viimeisillä metreillä! En olisi kyllä uskonut, mutta mahtavaa se oli!


Ennen joulua kävin muutamaan otteeseen katsomassa hiukan toisen tyylisiä esityksiä, oopperaa ja balettia nimittäin. Kävin katsomassa uusintaensi-illassa olleen koskettavan La Bohèmen, josta on tehty tämä traileri. Puccinin musiikki on kaunista, mutta en pääse yli siitä, miksi Pariisin köyhälistö laulaisi italiaksi... Oopperamaailmassa sallittanee pieniä epäloogisuuksia.

Kävimme joulukuussa viisivuotiaan kummityttöni ja hänen äitinsä kanssa katsomassa legendaarisen baletin Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas. Olin nähnyt sen edellisen kerran kymmenen vuotta sitten, joten olikin jo aika kokea se uudestaan. Pähkinänsärkijässä on mukavan jouluinen tunnelma ja paljon kauniita kohtauksia. Viisivuotiaskin jaksoi loppuun asti, vaikka loppupuolella alkoi vähän väsyttää.


Olen suhtautunut skeptisesti oopperan tämän kauden väliaikatarjoiluihin (juustokakku on hyvää!), mutta oopperan herkkulautanen ylitti kaikki odotukseni. Se maksoi parikymppiä ja lautaselta löytyi vaikka mitä suussa sulavaa syötävää tapastyyliin, muun muassa lihaterriiniä, lohta, juustoja, focacciaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Se sopii hyvin pikkunälkään ja tulen varmasti tilaamaan sen toistekin.


Tämän kevään ohjelmistosta odotan oopperan puolelta erityisesti Ovelaa kettua, jonka esitykset alkavat muutaman viikon päästä. Baleteista puolestaan kiinnostaa maaliskuussa ensi-iltaan tuleva Muumipeikko ja pyrstötähti. Miten muumipuvussa voi tanssia balettia?!

Toivottavasti pian tulisi myös kiinnostavia rockkeikkoja, jottei elämä mene ihan klassiseksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!