sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Kotoilua

Täällä on tänä viikonloppuna valmistunut ensi vuoden joulukortit. En mitenkään löydä joulun alla aikaa ja inspiraatiota suunnitella ja askarrella joulukortteja, joten olen jo monena vuonna tehnyt kortit edellisen joulun jälkeen. On vielä vähän joulufiilistä jäljellä (tuntuisi oudolta tehdä joulukortteja heinäkuussa tai edes lokakuussa) ja kortit syntyvät kätevästi TV:stä elokuvia katsellessa.


Kävin myös pitkästä aikaa ostamassa kortteja, sillä kuulin viime viikolla, että Forumissa iät ja ajat ollut Ideaforumin korttikauppa on lopettamassa toimintaansa. Siellä on loppuunmyynti helmikuun loppuun saakka, joten kävin tekemässä viimeiset korttiostokset ja hyvästelemässä kaupan. Ideaforum on minulle nostalginen korttikauppa, sillä lapsena kävin siellä varmaan joka kerta, kun kävimme Helsingissä. Ihailin kauniita muistikirjoja ja ihania tilpehöörejä sekä ostin kirjepapereita ja kortteja. Se on ollut ihana kauppa!

Tässä yhtenä viikonloppuna havahduin jääkaapissa olleeseen maitopurkkiin, joka oli menossa vanhaksi, ja päätin pyöräyttää pannukakun. En ole aikoihin tehnyt pannaria, varmaan Turussa asuessani viimeksi, joten mitään suosikkireseptiä ei ollut valmiiksi. Googlasin sitten ja päädyin tekemään pannarini tämän maailman parhaaksi pannariksi tituleeratun reseptin mukaan.

Taikinaan tuli sen verran rasvaa, että tästä ei tullut ollenkaan taikinamaista vaan enemmänkin paistosmainen pannari. Ripottelin taikinan päälle kanelia ennen uuniin pistämistä ja varsin hyvää siitä tuli. Saattaa olla, että ensi kerralla teen kuitenkin ihan perinteisen pannukakun.

Tämä sydäntalvi on aiheuttanut sen, että en ole tullut käyneeksi paljoakaan "ulkona" ja uusissa ravintoloissa, joista riittäisi mitään kerrottavaa. Mutta yksi uusi tuttavuus, joka on ollut ihan nenän edessä koko ajan, tuli vastaan juurikin siksi, että ulkona oli niin kylmää ja vaivalloista liikkua, että etsiydyimme syömään lähelle ja helppoon paikkaan. Päädyimme Kampin keskuksessa olevaan BBQ Houseen, jonka listalta valitsin lehtipihvin bataattiranskalaisilla.


Jälkkäriksi mojito-pannacottaa. :)


BBQ House oli oivallinen paikka arki-illan maailmanparannukselle. Lista oli yllättävän monipuolinen ja sisälsi myös hyvänkuuloisen kasvisvaihtoehdon, vaikka liharavintolasta olikin kyse.

En voi kieltää, ettenkö jo kovasti odottaisi kevättä. Harmaa taivas, liukastelu ja jatkuva lumen sulaminen/sataminen alkaa olla jo tarpeeksi. Päivä sentään pitenee hiukan joka päivä!

2 kommenttia:

  1. Heh, tein itsekin pannukakkua pitkästä aikaa vähän ennen kuin luin tämän postauksen. Itse tein perinteisen lettutaikinan ja päälle hilloa ja vaniljajäätelöä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!