tiistai 20. tammikuuta 2015

Polttarilento

Olin mukana järjestämässä ystävälleni polttareita viime syksynä. Halusimme järjestää ystävällemme jotain ikimuistoista, mutta polttarien ajankohta loppusyksystä antoi pieniä rajoituksia ohjelmanumeroille - niiden piti tapahtua pääasiassa sisätiloissa. Vaihtoehtoja pohtiessani muistin Pyhtään Sirius Sport -liikuntakeskuksen, jonka kiipeilypuistossa kävin viime kesänä testaamassa korkeanpaikankammoani. Painoin silloin mieleeni, että samaisessa keskuksessa voi sisätiloissa harrastaa surffausta ja lentää tuulitunnelissa. Päätimme viedä ystävämme sinne.

Puntaroimme surffauksen ja lentämisen välillä, mutta päädyimme lopulta lentämiseen. Lentäminen tapahtuu Siriuksessa tuulitunnelissa, jossa alhaaltapäin tulee niin kova tuuli, että se saa ihmiset putkessa leijumaan. Tämä on Suomen ainoa tuulitunneli ja monet laskuvarjohyppääjät harjoittelevat Siriuksessa. Siriuksen nettisivuilla voi katsoa videon siitä minkälaista tämä lentäminen on.


Päivän kulku oli yllätys ystävälleni, joten jännitimme viimeiseen saakka suostuuko hän kokeilemaan lentämistä vai olisiko se liian pelottavaa. Onneksemme hän oli rohkealla ja innostuneella mielellä! Lentoa edelsi koulutus ja kuivaharjoittelu, jonka jälkeen ystäväni lentoryhmä siirtyi tullitunnelialueelle odottelemaan vuoroaan. Ostimme hänelle viiden minuutin lentoajan, joka jaettiin kolmeen lentokertaan. Ensimmäiset lennot menivät pitkälti opettelussa ja kehon hallinnan merkeissä, mutta viimeisellä lennolla ohjaaja (joka oli tuulitunnelissa koko ajan mukana ystäväni kanssa) lennätti ystävääni useiden metrien korkeuteen ja se näytti todella hurjalta!

Ystäväni huumaantui lentämisestä ja kokemus oli ilmeisen mahtava. Myös pelkästään lentäjien vierestä katsominen oli hauskaa ja ihmeellistä. Ystäväni kertoi, että viisikin minuuttia tuulitunnelissa tottumattomalle oli fyysisesti väsyttävä kokemus. Lennon jälkeen siirryimme lounastamaan Siriuksen hyvään ja edulliseen ravintolaan, jossa joimme myös kahvit.


Siriuksen aktiviteettien jälkeen palasimme Helsinkiin ja otimme hotellihuoneet hotelli Vaakunasta Sokoksen talosta. Oli hauskaa, että hotellihuoneen ikkunasta näkyi Lasipalatsi ja käytävältä oli ikkuna Sokos-tavaratalon puolelle! En ollut aikaisemmin käynyt legendaarisessa Vaakunassa, joten nyt on sekin koettu. Oikein mukava hotelli, jossa on menneen ajan taikaa.Illalla meillä oli vuorossa morsiussauna, hauskaa yhdessäoloa ja hyvää syömistä. Kaikki meni nappiin, vaikka kovasti jännitti moni asia. Päivä oli yllätys ystävällemme ja jouduimme turvautumaan huijauksiin ja valkoisiin valheisiin, joista ehti jo tulla hiukan huono omatunto, vaikka syy oli hyvä (onneksi ystäväni antoi ne anteeksi kaiken viimein paljastuttua). Oli aikamoisen onnistunut päivä, vaikka itse järjestäjänä sanonkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!