maanantai 15. huhtikuuta 2013

Keväistä kaupunkiretkeilyä

Minulla on tapana tehdä kaupunkiretkiä kesäisin, mutta niitä tulee tosi harvoin tehtyä talvisin. Kai se on ajanpuutetta, tai ehkä enemmänkin ajan priorisointia, kun menen päämäärätietoisesti tukka putkella paikasta A paikkaan B. Hyvin harvoin olen myöskään liikkeellä lauantaina aamupäivästä tai edes puolilta päivin, jolloin kaikki mielenkiintoiset paikat ovat auki. Kesälomalla retkeily on paljon helpompaa.

Viime lauantaina olin kuitenkin suuntaamassa Krunikkaan klo 13:ksi ja pääsin kuin pääsinkin liikkeelle tavallista aikaisemmin. Käytin ajan hyödyksi kävelemällä mielenkiintoista Mariankatua pitkin Senaatintorin suunnasta ja löysin ihanan aarrekaupan Kruunukirpun & Olkkarin. Kyseessä on kunnon vanhanajan kivijalkaliike, joka myy paitsi lasten leluja myös sisustustavaraa. Lisäksi liikkeessä toimii lasten merkkivaatteiden kirpputori.

Liike oli täynnä kaikkea ihanaa! Hetken hypistelin valkoista pussilakanaa, johon oli painettu mustavalkoinen valokuva jättiläismäisestä siilistä. Se oli kyllä suloistakin suloisempi, mutta järki voitti lopulta. Pelkkä pussilakana maksoi nimittäin 89 € (tyynyliina 32 €) ja kun valmistaja oli itselleni tuntematon, ei laadusta ollut takeita. Hyvä päätös. Välillä voi hullutella, muttei joka kuukausi.

Mariankadulla sijaitsee myös tunnelmallinen Anton & Anton -ruokakauppa, jossa vierailin viimeksi loppukesästä, kun seikkailin edellisen kerran Krunikassa. Tällä kertaa kävin vain fiilistelemässä enkä ostanut mitään, sillä olin menossa parin korttelin päähän Liisankadulle suklaabrunssille. (Tiesittekö, että Liisankatu, ruotsiksi Elisabethsgatan, on saanut nimensä Aleksanteri I:n puolison keisarinna Elisabethin mukaan vuonna 1819?)

Suklaabrunsseja lauantaisin järjestää Chjoko, kahdessa kattauksessa klo 11 ja 13 hintaan 16 €. Tuolla rahalla saa syödä "niin paljon kuin jaksaa" suklaabrunssilla tarjoiltavista herkuista: kakkuja, muffinseja, praliineja, croisantteja, macaroneja... Luulen, että suurimmalla osalla asiakkaista ei tule kirjaimellisesti vatsalaukun tila vastaan vaan henkilökohtainen makean raja. Toisilla ennemmin, toisilla myöhemmin. Tarjoiltavat tuotteet vaihtelevat viikottain. Hintaan sisältyy tavallinen kahvi tai pussitee. Koska heillä oli kuitenkin tarjolla myös haudutettua teetä, maksoin 2,5 € lisämaksun ja sain herkullista huolella haudutettua teetä. Seuralaiseni vihreän teen ystävä oli erityisen vaikuttunut siitä, että vihreää teetä ei pilattu kiehuvan kuumalla vedellä. Heillä taisi olla peräti sellainen vedenkeitin, joka lopetti veden kuumentamisen tietyn pisteen jälkeen. Tämä brunssi oli hauska kokeilla ja kyllä siinä muutamaksi tunniksi tuli omakin makean kiintiö täyteen. Ai niin, brunssilla oli tarjolla myös pikkuisia bruchettoja, jotka toimivat hyvänä vastapainona makealle.

Brunssin jälkeen kolusin kaikki Aleksin kaupat Stockaa lukuunottamatta (olin käynyt jo kerran Hulluilla Päivillä tänä vuonna ja se riitti), mutta vaikka olisin oikeasti tarvinnut uusia vaatteita, mukaan tarttui peräti yksi musta T-paita. Argh!

Kolmen sepän aukiolla huvitin itseäni lueskelemalla hauskoja liikennemerkkejä. En tiedä mihin tempaukseen nämä liittyivät, mutta en ollut ainoa, joka jäi niitä pällistelemään ja kuvaamaan.
 


Taivas oli harmaa ja aamulla satoi oikein kunnolla vettä, mutta harvinaista kyllä se ei haitannut ainakaan minua yhtään, koska tiedättekö, se oli VETTÄ. Edellisestä vesisateesta on kuukausikaupalla aikaa. Samoja tuntoja on ilmassa muuallakin, sillä Eeva Kolu hurrasi juuri tänä aamuna vesisadetta. Jo on aikoihin eletty.

2 kommenttia:

  1. ...mä heräsin myös lauantaina ajatukseen "jes! sataa vettä...." ...ilman pienintäkään sarkasmia :)

    VastaaPoista
  2. Toi suklaabrunssi kuulostaa NIIIIN hyvälle, mutta kun mulla on ongelma, että en pysty syömään suklaata ihan hirveitä määriä. Etenkään, jos ei ole mitään suolaista tarjolla. Mutta ehkä kuitenkin voisin joskus kokeilla, koska kaikki näytti tosi hyvältä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!