lauantai 19. tammikuuta 2013

Matkatunnelmissa

Monet ovat menossa Helsingin matkamessuille tänä viikonloppuna ja matkustaminen tuntuu nyt muutenkin olevan kaikkien huulilla. Kävimme ystävieni kanssa eilen syömässä erinomaista thaimaalaista ruokaa Kok Thai -nimisessä ravintolassa ja juttelimme samalla tulevista matkoista ja matkahaaveista. Myös Petra Pauliina on kovasti matkatunnelmissa ja haastoi bloginsa lukijat muistelemaan edellistä vuotta sekä pohtimaan matkustusasioita.

1. Teitkö uuden vuoden lupauksia?
En. Teen erilaisia omaan hyvinvointiin liittyviä päätöksiä ympäri vuoden enkä oikein osaa ajatella liittäväni niitä uudenvuoden juhlintaan. Lisäksi uuden vuoden lupaus -käsitteellä on jotenkin huono kaiku (lupauksen rikkomisesta). Puhun mieluummin päätöksistä.

2. Mitä toivot saavuttavasi tänä vuonna?
Tänä vuonna ei ole mitään konkreettisia saavutuksia mielessä. Olen aika perustyytyväinen. :)
 
3. Oletko suunnitellut vuodelle matkoja?
Egyptin matka on pian tulossa. Kesälle on myös alustavasti suunnitteilla yksi kaupunkireissu Keski-Eurooppaan ja rantaloma Etelä-Eurooppaan. Katsotaan mitä niistä kehkeytyy.
 
4. Mikä on karmein matkamuistosi?
Reissuillani ei ole juurikaan tapahtunut mitään ikävää, tai sitten olen onnistunut pyyhkimään sellaiset tapahtumat muististani.
 
5. Mikä on parhain matkavinkkisi?
Olen käynyt Parisiissa neljä kertaa ja viimeisimmällä kerralla minulle viimein valkeni, että siellä on turha maksaa keskustahotellihuoneesta maltaita, sillä metroverkosto on loistava ja puoli-ilmainen. Etsiydyimme sattumalta Faubourg 216-244 -nimiseen verrattain vaatimattomaan hotelliin, joka sijaitsi syrjässä mutta metroverkoston välittömässä läheisyydessä. Hotelli oli tarkoitukseemme aivan loistava! Hauskaa oli myös se, että alueella asui ja työskenteli paljon maahanmuttajia enkä ole ikinä saanut Pariisissa niin ystävällistä palvelua kuin lähikuppiloissa ja kaupoissa!
 
6. Älyttömin ostamasi matkamuisto?
Ei tule mitään mieleen. Yleensä hankkiudun virheostoksista aika nopeasti eroon.
 
7. Onko jotain biisiä, joka muistuttaa sinua ihanasta matkasta?
Sugababesin Round round -biisistä tulee mieleen tyttöjen matka Mallorcalle vuonna 2002.
 
 
8. Entäpä mikä olisi sopiva tunnusbiisi tälle vuodelle?
Tunnus- ja matkabiiseissä on se huono puoli, että niitä ei voi ikinä päättää etukäteen. Ne vaan tulevat, jos ovat tullakseen.
 
9. Mikä on parhain matka-aiheinen elokuva?
Holiday. Tietysti. :)
 
 
10. Entä jos saisit lukea vain yhden kirjan tänä vuonna, mikä se olisi?
Oho. Olen jo viikkoja ja kuukausia siirtänyt Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat -romaania sen oletettavasti rankan sisällön takia, mutta jos saisin luvan lukea vain yhden kirjan tänä vuonna, niin kyllä se olisi sitten se. Säästäisin sen ehkä silti kesään.
 
11. Lopuksi: mikä oli vuoden 2012 kohokohta?
Viime vuonna oli paljon hienoja hetkiä ja on vaikea irrottaa niistä yhtä ylitse muiden. Yksi merkittävä ja tunteikas kokemus oli Sunrise Avenuen keikka Virgin Oilissa viime tammikuussa A:n kanssa. Samoin kolme viikonloppureissua Turkuun olivat nekin mieleenpainuvia. Edellisellä reissulla joulukuussa mietinkin, että Turku on kuin 3D-elokuva. Jostain syystä aistini tuntuvat herkistyvän siellä ja kaikki tuoksut ja maisemat ovat voimakkaampia. Sama kotiintulon fiilis, josta kirjoitin järjestyksessään toisessa blogikirjoituksessani 19.8.2010 on edelleen olemassa, vaikka koti nykyään sijaitseekin ihan jossain muualla. Mikäs siinä, voihan koteja olla useampia. :)

Kun Kok Thai oli eilen täyttänyt masumme herkullisella thaimaalaisella ruualla, siirryimme parin korttelin päähän katsomaan Suomen Kansallisbaletin Joutsenlammen repriisiensi-iltaa (alkuperäinen ensi-ilta oli vuonna 2009). Joutsenlampi on kaunis klassikko, jonka näin nyt Kenneth Greven koreografialla toista kertaa. Joutsenlampi oli vuonna 1995 ensimmäinen kosketukseni oopperaan ja baletiin, sillä kävimme silloin yläasteen musiikkiopettajan johdolla katsomassa samaisen teoksen Marius Petipan koreografialla. Tämän parempaa klassista balettia ei olekaan!

3 kommenttia:

 1. Kysymys 9 tuli mieleeni juurikin The Holidaysta! Se, Loma Roomassa (jossa Audrey Hepburn seikkailee Roomassa Gregory Peckin kanssa) ja Eat, Pray, Love (sekin lähinnä Italia-kohtausten takia) ovat omat suosikkini.

  Tuon Pariisi-vinkin laitan talteen: vaikka Pariisi ei päivän matkoilla tehnyt vaikutusta, en aijo luovuttaa vaan vielä joskus palata kaupunkiin hieman pidemmälle lomalle.

  Kiva, kun vastailit kysymyksiini, kaima! :)

  VastaaPoista
 2. Holiday on ihana!! Mä muuten taidan ottaa Sofin kyyhkys-kirjan mukaan epyktiin.. ;) t. A

  VastaaPoista
 3. Ooo, Mallorca muistoja :)
  Ihania juttuja olet taas puuhaillut.. <3

  -HP

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!