maanantai 24. syyskuuta 2012

Mökkireissu

Taannoinen mökkiviikonloppu A:n kanssa oli niin mukava, että siitä riittää kerrottavaa vielä toiseenkin postaukseen.

Saavuimme mökille illalla ja kun A meni laittamaan tulet saunaan, pyöräytin uuniin sienipiirakan kantarelleista, jotka löysimme lähiruokatori Heilasta.

Sienipiirakka

1 pkt piirakkataikinaa (pakaste)
1 l kantarelleja, tatteja tai muita sieniä
2 kesäsipulia varsineen
öljyä tai voita
valkopippuria ja suolaa
200 g kantarellisulatejuustoa
1 dl kevytkermaa
3 munaa

Esikypsennä piirakkavuokaan levitettyä piirakkapohjaa 10 min. 200 asteessa. Sillä välin silppua sipulit ja sienet. Kuullota ne rasvassa. Lisää joukkoon kerma ja sulatejuusto ja kuumenna, kunnes juusto sulaa. Anna jäähtyä. Sekoita munat jäähtyneeseen täytteeseen. Kaada täyte esikypsennetylle piirakkapohjalle ja paista vielä noin 20 minuuttia.
Illalla pelattiin huojuvaa tornia. Taidettiin pelata kolme kierrosta. Olen unohtanut kumpi voitti, mutta sehän nyt ei pääasia ollutkaan.


Metsässä ihmeteltiin syksyn kauneutta.





Lauantaina syötiin herkullista teriyakilohta, kun olimme ensin löytäneet teriyakikastiketta kaupasta. Se ei ollutkaan niin helppoa kuin urbaani ihminen olisi voinut kuvitella. Eikö teriyakikastike ole jo aika tavanomainen elintarvike? Yllättäen ilmeisesti ei ainakaan Kangasniemellä. :)
Teriyakilohi

kirjolohifilee
0,5 dl teriyakikastiketta
1 rkl punaviinietikkaa
2 tl wasabitahnaa
2-3 rkl seesamin- tai auringonkukansiemeniä

Sekoita teriyakikastike, etikka ja wasabi keskenään. Kaada seos laakeaan uunivuokaan ja nosta kalafilee marinoitumaan vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti. Kaada marinadi pois (tai tee kuten me ja jätä marinadi vuokaan ja kaada seuraksi 1 dl sienipiirakasta ylijäänyttä kermaa) ja nosta kala takaisin vuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle seesamin- tai auringonkukansiemeniä. Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Hirrrrveen hyvää!



Sunnuntaina paluumatkalla päätimme poiketa Juvalla sijaitsevan Vehmaan kartanon kautta. Kartanon teehuoneella tarjoillaan täydellinen englantilainen iltapäivätee. Kirjoitin Vehmaan kartanosta ja sen teemaailmasta heinäkuussa täällä.

Sokerikin voi olla kaunista.
Viikonloppu täynnä elämyksiä!

3 kommenttia:

  1. ...mä kuolen taas täällä nälkään....

    VastaaPoista
  2. Ihania reseptejä! Tuon teriyakilohen reseptin laitan kyllä korvan taakse, jospa jo ens viikolla kokeilis tehdä. Minkäs kanssa söitte lohen?

    VastaaPoista
  3. Lohi oli tosiaan herkullista ja resepti oli uusi mullekin (lähde: Pirkka 4/2011). Me syötiin sen kanssa keitettyjä perunoita ja kermaviilikastiketta. Jos ei laita kalaan kermaa, voi keitetyt perunat olla aika kuiva lisuke. Silloin ehkä kannattaa tehdä muussia tai sitten erikseen joku kastike perunoille. Ja itse asiassa jasmiiniriisi toimisi varmasti loistavasti tuon teriyakilohen kanssa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!