Ihana kesäbiisi! :)
Minun piti kirjoittaa tämä postaus jo kesäkuun puolivälissä, kun oli pitkä tauko blogikirjoituksissa. Silloin tämä jäi kuitenkin kesken, joten viimeistelen sen nyt.
Haluan jakaa kanssanne makoisan raparperimehuohjeen, jonka olen saanut kummitädiltäni muutama vuosi sitten. Kesäkuun alussa kävin mökillä ja sain sieltä mukaani raparperinvarsia, joista valmistin jälleen tätä mehua, josta osan laitoin pakkaseen odottamaan mm. nimipäivääni, joka on huomenna. :)
Raparperimehu
7 l kylmää vettä
1,5 l raparperin paloja
1 kokonainen sitruuna
0,5 kg = 6 dl sokeria
Laita isoon sankoon 7 litraa kylmää vettä. Paloittele raparperit pieniksi paloiksi ja lisää veteen. Pese sitruuna ja purista siitä mehu sankoon. Paloittele sitruuna kuorineen ja lisää veteen. Lisää sokeri ja hämmennä. Seisota huoneenlämmössä kannen alla kaksi vuorokautta. Sekoita välillä muutaman kerran.
![]() |
Asetelma ystäväni kuistilta |

Tällaisen ison kimpun ostin äidilleni. Pionit ovat sitten kauniita!
On kyllä ihanaa, että te kokoonnutte kerran kuukaudessa siskon ja äidin kanssa :) //Linda
VastaaPoista