perjantai 24. kesäkuuta 2011

Tieteellisiä havaintoja Heurekassa

Tällä viikolla vierailin myös pitkästä aikaa Heurekassa 7v. kummipoikani U:n kanssa. Saimme kulutettua tiedekeskuksessa monta tuntia, vaikkemme tutkineet läheskään kaikkia esityksiä. Dinosaurusnäyttely oli ensisijainen kohteemme, mutta suurin osa ajasta tulikin vietettyä muualla. Mukava yllätys olivat pihalle sijoitetut kohteet, joissa sai tehdä itse, hyppiä ja pomppia. Päivä oli aurinkoinen, joten oli hauska peuhata ulkona. Sisällä mm. rakensimme iglun, katsoimme rottakoripalloa, harjoittelimme kuukävelyä ja testasimme millaista on olla maanjäristystalossa. Opettavaistakin oli, sillä saimme kiskoa nuken suolen ulos koko pituudessaan ja havaitsimme että se on aika pitkä.Kotimatkalla junassa tajusimme yhtäkkiä, ettemme ole koko päivänä syöneet karkkia! Totesimme, että on parasta käydä Helsingissä rautatieasemalta hakemassa irtokarkkeja ja syödä niitä metromatkalla. Kauhuksemme huomasimme kuitenkin, että asematunnelista ei tällä hetkellä saakaan irtokarkkeja. Onneksi muistimme silloin, että Sörnäisissä on hyvä irtokarkkimyymälä, joten poikkesimme sinne kotimatkalla.

Karkkikaupassa kiistelimme siitä, mitä tarkoittaa muutama. U:n mielestä muutama karkki per laatu tarkoittaa viittä, minkä minä tietenkin kiistin. Kompromissilopputulos oli kolme. Eli muutama on kolme. Olin hiukan huolissani miten U:n ruokahalulle kävisi, joten vannotin häntä syömään iltaruokaa kotona kiltisti tai muuten hänen äitinsä ei enää päästäisi häntä kummitädin kanssa humputtelemaan. Siihen U totesi viisaasti, että iltaruokakin maistuu paljon paremmalta, kun on ensin syönyt karkkia. Mitäpä sitä vastaan väittämään. Sovimme, että syödään karkkia nyt kotimatka ja sitten kun päästään kotiin, luovutetaan loput karkit äidille odottamaan karkkipäivää. Tämä tietysti aiheutti sen, että söimme karkkia siihen tahtiin, että sain luovuttaa pojan äidilleen sokerihumalaisena… On se mukavaa olla kummitäti!

2 kommenttia:

  1. Teidän päivä kuulosti hurjan kivalta, miekin haluan ruveta tuollaiseksi kummitädiksi :) Nyt onkin mahdollisuus siihen, vaikka Heureka-vierailujen aika taitaa tulla vähän myöhemmin, kun pieni kummipoikani on vasta reilun kuukauden vanha... :)//Linda

    VastaaPoista
  2. Linda, onnittelut vielä pikkuisesta kummipojasta! <3 Olen varma, että susta tulee ihana kummitäti. En väitä, että kummitätiys olisi aina yhtä helppoa kuin miltä saan sen kuulostamaan, mutta hirmuisen palkitsevaa se ainakin on. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!