perjantai 3. joulukuuta 2010

Suomimatkailua

Olin menneenä viikonloppuna vierailulla serkkuni luona lumisessa Lappeenrannassa. Kotimaanmatkailu on sitten mukavaa, kun löytää uusia mielenkiintoisia kauniita paikkoja. Yleensä harrastan Suomimatkailua kesällä, mutta hauskaa se on myös näin joulun alla, kun vieraista kaupungeista voi tehdä hyviä joululahjalöytöjä markkinoilta ja käsityöläisliikkeistä. Viime viikonlopuksi sattui vielä Lappeenrantaan tulipalopakkaset, jotka pakottivat poikkeamaan tietyin väliajoin sisälle pikkupuoteihin lämmittelemään!

Jos satutte poikkeamaan Lappeenrannassa joku kerta, niin suosittelen erityisesti kahta sisustuskauppaa:
1) Sisustusbiancosta löysin kauniin jouluisen rautalankasydämen. Käykää katsomassa nettisivujen ihania kuvia kaupasta!
2) Livinkissä vierähti muutama tovi, sillä siellä oli pienessä tilassa niin paljon nähtävää ja hypisteltävää. Sieltä mukaan tarttui muutama joululahja sekä vihreää pilkullista lahjanauhaa paketointitalkoita varten. Huomatkaa, että Livinkillä on myös kattava nettikauppa!

Ikimuistoinen kokemus oli myös Kahvila Majurska, joka toimii 1800-luvun puolessavälissä rakennetussa puutalossa Lappeenrannan linnoituksella. Samaisessa talossa on toiminut mm. kulkutautisairaala ja sateenvarjotehdas. Vuodesta 1986 siinä on sijainnut idyllinen kahvila. Jos mahdollista, talven hämäryys ja joulun läheisyys teki siitä vielä tunnelmallisemman!
Tarjoilut olivat runsaat kuten kuvasta näkyy. Rahkapiirakka ja haudutettu tee olivat herkullisia!

Samassa talossa Kahvila Majurskan naapurissa on pieniä käsityöläispuoteja. Galleria Kääntöpiiristä ostin omaan käyttöön inkiväärillä, kanelilla ja luomuespressolla maustetun joulusaippuan, joka tuoksuu taivaalliselta. Otin sen samantien käyttöön ja olenkin nyt nauttinut ylellisestä joulun tuoksusta arjen keskellä. Joulutunnelma syntyy pienistä asioista, eikö vaan? Toinen hyvä vinkki on hauduttaa joulusaunan löylyvedessä pientä pussillista glögimausteita. Kun vettä heitetään kiukaalle, saunaan leviää mieto jouluinen tuoksu.


PS. Kaihoisasti välillä muistellaan kavereiden kanssa sitä, kuinka lapsena käytiin kioskilla ostamassa irtsareita 50 pennillä: "Kolme kappaletta numeroa viisitoista ja 4 kappaletta numeroa seitsemän jne." Ja on säälitelty sitä, kuinka nykylapsethan eivät opi edes laskemaan, koska irtokarkkeja ei myydä enää kappaleittain missään! Tämä huoli osoittautui täysin turhaksi tässä päivänä eräänä lähialepassani, jossa pieni poika tyhjensi lompakon kolikkopussin kassalle maksaakseen kaksi suklaapatukkaa. Hän maksoi tasarahalla: 5 senttisillä ja ne oli taatusti laskettu tarkasti ja säästetty hartaasti! :)

3 kommenttia:

  1. Tekisipä heti mieli matkustaa piskuiseen Lappeenrantaan! Tai Raumalle tai Naantaliin tai Kajaaniin talvitunnelmaa kokemaan... Kiitos ihanista puoti- ja kahvilavinkeistä.

    VastaaPoista
  2. Tuon löylyvesikikan olet sinä minulle opettanut, toimii! Kiitos suuri siitä vielä kerran ;o) T: Mikko

    VastaaPoista
  3. Ihania vinkkejä! Onneksi yksi kaveri asuu Lappeenrannassa, niin voi nuo putiikkivinkit testatakin käytännössä. Pitääkin kokeilla tuota löylyvesikikkaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!