perjantai 10. joulukuuta 2010

Joulunajan fiilistelyä

Tällä kertaa näytän teille muutaman jouluisen kuvan, jotka otin kun koristelin kotia jouluiseen asuun ensimmäisenä adventtina ja itsenäisyyspäivänä.
 
Tässä on nyt yhdeksän kappaletta niitä lempitonttujani, joiden väitän lisääntyvän vuosi vuodelta. Minusta nämä ovat maailman suloisimpia pikkukavereita. Pitäisikin varmaan antaa jokaiselle oma nimi. En muista mistä kaikkialta näitä on tarttunut mukaan, mutta vanhimmat olen hankkinut kymmenisen vuotta sitten. Tuon vasemmalla ylhäällä olevan mistelinoksan alla pussaavan tonttuparin löysin Kööpenhaminasta kesällä 2006. Vinkki: Köpiksestä löytyy useampi ympärivuotinen herkullinen joulukauppa...

Tässä on viime vuonna Postin myymälästä ostamani iki-ihana joulukalenteri, jota voi uusiokäyttää joka vuosi. Jokaisessa "luukussa" on pieni ajatuksenpätkä tai jokin tehtäväehdotus. Kuvan porsaiden nimet ovat Roosa ja Tryffeli.
Tämä ei itselleni ole joulukoriste vaan se löytyy seinältä ympäri vuoden. Sain tämän kotienkelin lapsuuden ystävältäni yhdeksän vuotta sitten, kun olin muuttanut Turkuun ja ystävät olivat ensimmäistä kertaa käymässä luonani. Tämä tuo mieleeni myös Puttipajan kaupan, joka niihin aikoihin vielä sijaitsi Hansakorttelissa. Siellä oli aina paljon ihania sisustus- ja kynttilätuotteita. :)


Viime viikonloppuna oli lauantaina Turussa varsinainen lumimyrsky. Lunta tuiskusi ylhäältä ja alhaalta, idästä ja lännestä. Tuomiokirkko on saanut jälleen kauniin joulukuusensa ja valot on sytytetty. Muistan lukeneeni jonain vuonna, että kuusessa on noin 800 hehkulamppua. Alin kuva on Vähätorilta eli Aurajoen rannalla olevan vanhan kirjastorakennuksen edestä.
 
Alla vielä kuva ukkelista, jonka löysin ulkoa kävellessäni kotiin myöhään illalla itsenäisyyspäivän aattona. Vaikka oli kovasti kylmä ja väsytti, niin tästä oli pakko seisahtua ottamaan kuva. Ja hyvä että otinkin, koska seuraavana päivänä hän oli siirtynyt autuaammille metsästysmaille.

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia lumisesta Turusta...tuli vähän haikea olo. En ole pitkään aikaan ollut Turussa ja siksi tämä haikeus.

  VastaaPoista
 2. Ihanan jouluisia kuvia Turusta! Viime vuonna oli mukava käydä joulumarkkinoilla siellä ja löytää ihana Laku-ukko-kassi :)
  - Karoliina-

  VastaaPoista
 3. oi kun Turku näyttää ihan satumaalta tai tässä tapauksessa kai joulumaalta. Meillä täällä Raumalla mun joulukiireet vaan lisääntyy töissä joka vuosi ja jää aina vähemmän aikaa jouluvalmisteluille, mutta ne on silti aina vaan tärkeempiä, ne vähäisetkin hetket. Stressiä en suostu ottamaan vaan nauttimaan kaikista hetkistä ja teen sen mitä ehdin. Mukava myös lukea sun ihanaa valmistaustumista jouluun...tuo ihanaa joulufiilistä! Kiitos Petra :)

  VastaaPoista
 4. Hei muru!
  Mä muistan niin ton enkelin.. en voi uskoa, että siitä olisi jo yhdeksän vuotta!?!? Ja puttipaja..ostin sieltä todennäkösesti juuri sillon samoihin aikoihin valkosen ison enkelin ja nyt se piristää meitä keittiössä. ;D Ihana kauppa oli tuo puttis :)

  Ihanan näköinen Turku ja tuomikirkko.. kuvissa oli sellasta vanhan ajan tunnelmaa <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!