torstai 22. syyskuuta 2016

Syksyinen mökkiviikonloppu

Syksy on saapunut Helsinkiin. Olin viime viikonlopun mökillä Etelä-Savossa ja jo matkalla sinne metsämaisemat värjäytyivät syksyn keltaiseen, oranssiin ja punaiseen. Olinkin vähän pöllämystynyt kaikesta siitä syksyisyydesta, johon en vielä ollut kesäisessä Helsingissä tottunut. Vaikka aurinko paistoi ajoittain pilviverhon takaa, oli jo aika viileää kuten Helsingissä nyt tällä viikolla.


Vietimme monta tuntia metsässä, jossa ilma oli raikasta ja hyttysvapaata. Hirvikärpäsiäkään emme juuri tavanneet. Hakkuualueilla ja vähän vaikeakulkuisessa maastossa tarpoessamme tulimme isän kanssa keränneeksi 10 litraa puolukoita. Hyvä me! En yleensä välitä marjojen poimimisesta hyttysistä ja puuhan hikisyydestä johtuen, mutta tämä puolukkaretki oli erittäin mukava. Välillä pysähdyin valokuvaamaan syksyistä maastoa. Puolukat olivat valtavia!


Iltapäivällä saunoimme ja paistoimme makkaraa nuotiotulella. Jälleen oli aivan taivaallista, kun hyttysiä ei enää ollut häiritsemässä. Illalla paistoimme uunissa oman pihan omenista paistosta Valion uuniomenaohjeella. Pilkoimme omenat pieniksi, mikä lyhensi paistoaikaa. Yksinkertaista mutta hyvää!


Muistin jälleen miksi syksy on ollut pitkään lempivuodenaikani. Kesä on viime vuosina alkanut kirittää rinnalle, mutta kyllä syksyn väriloisto vaan on kiistämättömän upea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!