torstai 8. syyskuuta 2016

Elämän pieniä nautintoja eli hyvää teetä ja oikeaa kaakaota

Välillä on mukava antaa ystäville syntymäpäivä- tai joululahjaksi jotain yhdessä tekemistä. Yksi hyvä idea siihen on Salutorgetin iltapäiväteehetki.

Olen käynyt syömässä heidän herkullisen iltapäiväteekattauksensa moneen kertaan ja aina se on ollut yhtä hyvää. Salutorget tuli jälleen mieleeni, kun keväällä mietin synttärilahjaa S:lle. Niinpä sitten eräänä toukokuisena iltapäivänä olin varannut meille pöydän Salutorgetista ja astuimme Etelä-Espalta sisään kauniiseen ravintolasaliin.

Tällä kertaa meille oli katettu pöytä ravintolan puolelta. Toisinaan he tarjoilevat iltapäiväteetä myös baarin puolella muhkeilla sohvilla. Salutorgetissa, varsinkin baarissa, on mielestäni juuri oikea tunnelma iltapäiväteehen!

Valitsimme itsellemme kannulliset teetä teelistalta ja pian saimme jo eteemme yhteisen kerrosvadin täynnä suolaisia ja makeita suupaloja. Koko iltapäiväteemenu löytyy täältä. Toast skagen oli ylivoimainen suosikkini, vaikka kerrosvati sisälsikin monia muitakin herkkuja.

Salutorget tarjoilee myös Gentlemens Tea'tä! Se koostuu kaikesta rasvaisesta ja raskaasta, joten tuon menun jälkeen ei todennäköisesti loppupäivänä tarvitse syödä mitään. Uskaltautuisinkohan kokeilemaan sitä joku kerta...

Olen muuten unohtanut kertoa teille toisestakin loppukeväästä tapahtuneesta mukavasta tapahtumasta. Sain nimittäin odotettua postia Mexicosta! Minulla on teini-iästä asti ollut kirjekaveri Mexicossa ja kirjoittelemme yhä silloin tällöin vanhoja kunnon paperikirjeitä. (Toki kirjeiden väli on harventunut harventumistaan mutta kuitenkin.)

Luin keväällä Eeva Kolun blogista aidosta kaakaosta, johon hän oli ihastunut lomamatkallaan Mexicossa. Olen itse monesti miettinyt, että se purkkikaakao, jota meillä täällä Suomessa juodaan ei taida vastata ihan sitä oikeaa alkuperäistä Väli-Amerikkalaista kaakaota. Eevan kirjoituksesta innostuneena kirjoitin mexicolaiselle ystävälleni viestiä (tällä kertaa kylläkin ihan Facebookin välityksellä) jossa kysyin tunnistaako hän tuon pakkauksen ja voisiko hän kenties joskus lähettää minulle maistiaisia. Ja hänhän lähetti!


Kyseessä on Chocolate Casa Crespon valmistamaa pyöreinä laattoina myytävää kaakaota, joka murenee ja sulaa kuumaan maitoon sekoitettaessa. Yksinään (oli pakko maistaa pala) suklaalaatta maistui katkeralle ja silti sokeriselle, ihan kuin sokeri ei olisi sekoittunut suklaaseen. Mutta kuumaan maitoon sekoitettuna se oli oikein hyvän makuista! Harmillisesti en omistanut oikeanlaisia välineitä, joilla olisin saanut tehokkaasti vispattua suklaan maitoon, mutta pääsin jyvälle mausta sekoittamallakin. Se oli täyteläisempi kuin meidän kaakaomme eikä ihan niin makeaa. Makeutta oli juuri sopiva määrä aikuiseen makuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!