lauantai 16. huhtikuuta 2016

Teekoulutus Forsmanilla

Eräänä iltana maaliskuussa suuntasin kulkuni Vantaalle Forsmanin teetehtaalle. Olin varannut ystävilleni ja itselleni teekoulutuksen.


Forsmanin teetehtaan yhteydessä on teekauppa, joka on suurin, jossa olen ikinä käynyt. Tilaa hallitsevat korkeat hyllyt täynnä punaisia teepurkkeja sekä valmiiksi pakattuja teepusseja ja kaikkea mahdollista teehen liittyvää tavaraa kuten upeita teekannuja ja kauniita mukeja.


Istahdimme valtavan, yhdestä puusta veistetyn ja kaukomailta tuodun, pöydän ääreen kuulemaan tietoja Forsmanin toiminnasta sekä teen valmistuksesta ja käytöstä. Teen valmistuksesta olin kuullut jo kattavasti Théhuoneen teekoulutuksessa, josta kerroin teille helmikuussa täällä.

Vihreää teetä tarjoiltuna kuohuviinilasissa

Sen sijaan en juurikaan tiennyt ennestään mitään Forsmanin yrityksestä ja moni tieto nostikin hämmästyneen ilmeen kasvoilleni. Forman on kotimainen teeyritys, jolla on yli 30 vuoden historia takanaan.

He jälleenmyyvät ja valmistavat yli 500 erilaista teetä ja - tämä tieto on erityisen hämmentävä - 70 prosenttia heidän kauttaan kulkevasta teesta menee vientiin muun muassa Venäjälle ja Keski-Eurooppaan. Ulkomailla heidän teetään myydään erilaisten brändien nimillä, joten olen vallan hyvin saattanut juoda ja jopa ostaa kotiin Forsmanin teetä ulkomailta!

Valkoista teetä

Parituntisen tietoiskun aikana saimme maistella erilaisia teitä ja niiden kanssa syötiin pieniä suolaisia ja makeita suupaloja. Tietoiskun meille piti teeasiantuntija, joka toimii myös uusien tee-erien maistajana Forsmanilla. Siinäpä vasta ammatti!

Pääsimme maistamaan myös itselleni uusia tuttavuuksia kuten pu'eria sekä matchaa. Pu'er tuoksuu voimakkaasti navetalta, mutta maku on lempeä. Se jakoi seurueemme mielipiteet, mutta itse pidin siitä. En kuitenkaan ostanut sitä kotiin, sillä pu'erin vaatima esihuuhtelu tuntui jotenkin liian hankalalta. Usein kun juon teetä, arvostan sitä että saan kupin pian hautumaan.

Matchasta pidin myös varsinkin sen monikäyttöisyyden takia. Vihreästä teestä jauhettua matchaa voi sekoittaa melkein mihin tahansa ja se sisältää kaikki teen hyvät ainesosat. En ostanut sitäkään kotiin, sillä kaiken terveellisen lisäksi se sisältää myös aimoannoksen kofeiinia ja L-teaniinia, joiden piristävä vaikutus on itselleni liian suuri.

Teelaattoja

"Onneksi" kuitenki löysin vaikka mitä muuta ostettavaa... Teekoulutukseen osallistuvat saavat -10 % ostoksistaan ja hyödynsin etua oikein kunnolla hankkimalla varastoon yhdeksää teetä. Lisäksi ostin töihin lasisen ison teekupin, jossa on myös lasinen teesihti. Näillä pärjää hetken aikaa! :)

2 kommenttia:

  1. Oi, kävit paikalla uudestaan! Mä oon miettinyt ihan samaa jo pitkään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ku ekaa kertaa. Mua harmitti niiiiin paljon, kun silloin viime syksynä jouduin perumaan tuloni viime tipasssa. Mutta nyt viimein pääsin käymään tuolla ja tykkäsin kovasti!

      Poista

Kiitos kommentistasi!