torstai 7. huhtikuuta 2016

Minä olen muistanut...

...teitä monina päivinä viime viikkoina, kun olen kokenut paljon kivoja juttuja, mutten ole ehtinyt raportoida niistä täällä blogin puolella. Toivottavasti nyt vähän rauhoittuisi ja ehtisin jakaa teidän kanssa enemmän.


Pääsiäinen tuli, oli ja meni. Sain pitkäperjantaina ruokavieraita, kun isä ja sisko tulivat kylään. Kokkasimme yhdessä täytettyjä paprikoita (jaan reseptin kanssanne myöhemmin) sekä karitsan kareeta ja maa-artisokka-palsternakkapyreetä Hesarin reseptillä. Karitsasta tuli aivan tajunnan räjäyttävän hyvää. En ole ikinä syönyt niin hyvää karitsaa. Maa-artisokka-palsternakkapyreestäkin tuli maistuvaa, mutta en kyllä saanut Hesarin ohjeella kuorittua maa-artisokkia keittämisen jälkeen.

Jälkiruoaksi leivoin DaCapo-banaanikakkua K-ruoka-sivuston reseptillä, johon törmäsin Hulin blogissa. Vinkkinä voin sanoa, että kuorrutus jähmettyy suhteellisen nopeasti, joten sen levittämisessä kannattaa olla ripeä, jos mielii tasaista kuorrutusta. Maku oli täyteläisen suklainen ja kakku maistui oikein hyvältä seuraavanakin päivänä.


Itselleni tein pääsiäisenä jokavuotista herkkuani pashaa hyväksi todetulla reseptillä, jonka olen teille jo aiemmin jakanut täällä. Vaan somevirrassa törmäsin uuteenkin reseptiin, jota oli uteliaisuudesta pakko kokeilla. Hanna Jensenin pashareseptissä (kuva oikealla puolella) on vähemmän kuohukermaa ja enemmän maitorahkaa, jonka johdosta siitä tuli tahmeampi ja rahkamaisempi kuin aiemmalla reseptilläni. Tuunasin Hannan reseptiä sekoittamalla massaan mantelirouhetta, sillä tykkään rouskuvasta pashasta. Molemmat pashat ovat hyviä, mutta suutuntuma on hieman erilainen.

Pääsiäisvapaiden ensimmäiset päivät olivat täynnä tapahtumia, mutta ehdin pihistää pienen hetken itsellenikin ja harrastaa japanilaista origamitaidetta. Sain E:ltä lahjaksi paperintaittelupakkauksen, jossa on ohjelehti sekä erikuosisia papereita. Toistaiseksi vasta sammakko (alla kuvassa) on onnistunut, mutta lentokone ja kala vielä etsivät oikeaa muotoaan. Sammakko myös pomppii.


Kevään valo on virkistänyt itse kunkin olemusta ja energiaa riittää ihan eri tavalla kuin kuukausi sitten. Luonnon heräämistä on hauska seurata, vaikka tunnistankin itsessäni joka keväisen kärsimättömyyden: eikö ruoho ja puut vieläkään viherrä? Täytyy ihan muistuttaa itseä, että nyt on kuitenkin vasta huhtikuun alku.


 Mukavia kevätpäiviä!

2 kommenttia:

 1. Mäkin kokeilin tuota DaCapo-banaanikakkua ja vein sitä synttäreinä töihin. Muut kyllä tykkäs, mut mä en niin hirveesti. ;)

  T: Hannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta oli hauska kokeilla uutta reseptiä, mutta luulen myös ettei tätä kakkua tuu tehtyä enää toista kertaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!