perjantai 6. maaliskuuta 2015

Hullun siilin teehuone

Rautatieaseman viereen, Sanomatalon kulmaa vastapäätä, avattiin viime vuonna uusi teehuone. Niitä ei voi olla ikinä liikaa! Hullun siilin teehuone tarjoilee neljääkymmentä haudutettua teetä raikkain värein sisustetussa nykyaikaisessa teehuoneessaan. Pientä purtavaakin on tarjolla, mutta kuten yleensäkin teehuoneissa pääasiassa ovat teet (Instagram-huhun mukaan täältä saisi myös kahvia).

Teelistaa voisi lukea iät ja ajat eikä se oikeastaan mikään 'lista' olekaan. Kaikista tarjolla olevista teelaaduista on kirjoitettu pitkät kuvaukset teemenuun. Ensimmäisellä vierailullani valitsin mustaa granaattiomenalla ja karpalolla maustettua teetä. Sen kuvauksessa kerrattiin granaattiomenan historiaa ja kerrottiin, että muinaisuudessa sitä on pidetty muun muassa kauneuden, voiman ja vapauden symbolina.

Teetä on tilattavissa kahta eri kokoa. Iso teeannos on kannullinen valittua teetä ja haudutusta varten teekannun mukana saa pikkuruisen tiimalasin, johon on merkitty haudutusaika teelaadun mukaan. Tämä on aivan loistava keksintö! Kun hiekka on tiimalasissa valunut alas, on tee valmista. Lisäksi lasinen kannu auttaa hauduttamaan teen juuri sen vahvuiseksi kuin itse haluaa.


Teehuoneella on hyvät aukioloajat, sillä se on joka ilta auki kahdeksaan ja viikonloppuisin yhdeksään. Täällä tulen varmasti viettämään rauhallisen teehetken jos toisenkin.

3 kommenttia:

 1. Mun on pitänyt mennä tuonne jo monta kertaa... Pitää tosissaan saada aikaiseksi vihdoin ja viimein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kannattaa mennä käymään! Ja se on yllättävän helpossa paikassakin, vain minuutti pari rautikselta. :)

   Poista
 2. Minunkin listalla tuo paikka on ollut siitä asti kun sen siinä bongasin. Joka aamu ja iltapävä bussilla ajan ohi. Koskahan sitä pääsisi ihan sisälle asti :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!