lauantai 28. helmikuuta 2015

Kovasti keväistä

Puita Munkkiniemessä helmikuussa 2013
 
Puita Munkkiniemessä helmikuussa 2015
 
Millainenkohan maaliskuusta tulee...
 
Kiertelin perjantaina kaupungilla ja olin juuri lähtemässä kotiin, kun mieleni valtasi alkanut blinikausi. Oli pakko saada blinejä! Kävelin siltä seisomalta ravintola Lasipalatsiin, josta aikaisemman kokemukseni perusteella saa erinomaisia blinejä.
 
 
Otin kolmen täytteen annoksen, jossa tarjoillaan lohitartaria, muikunmätiä lisukkeineen ja sienisalaattia. Niiden kanssa saa syödä niin monta bliniä kuin jaksaa - itse jaksoin kokonaista kaksi bliniä. Oli hurjan hyvää, blinit olivat juuri sopivan täyteläisiä ja rapeita! Niiden kanssa join lasillisen tarjoilijan suosittelemaa Rieslingiä ja alkoi tuntumaan niin kovasti kesäiseltä. Valkoviini sen tekee.

 
Blini-illallinen oli varsin täyttävä. Johtuiko siitä vai rankasta viikosta, en tiedä, mutta nukahdin illalla yhdeksän aikaan ja nukuin onnellisesti seuraavat 12 tuntia. Hyvä alku viikonlopulle!

4 kommenttia:

 1. Hmm. Mun eka viesti ehkä hävisi jonnekin bittiavaruudessa, tai sekoilen muuten vain. Mutta siis rupes tekemään blinejä mieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu tunne, blinimieliteko iskee aina tähän aikaan vuodesta! :)

   Poista
 2. Blinit!! Niitä pitää tosiaan päästä syömään mitä pikimmin. Kiitos vinkistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, esimerkiksi just tuolla Lasipalatsissa ja sitten Mamma Rosassa saa mun mielestä oikein hyviä blinejä. Lasipalatsi on aika hälyinen ympäristö, mutta ruoka on hyvää. :)

   Luin muuten yllätyksekseni, että tällaiset paksut blinit on ihan suomalainen keksintö. Venäjällä kuulemma syödään huomattavasti ohuempia blinejä. Ja mä kun oon luullut, että tämä meidän bliniperinne tulisi juuri Venäjältä...

   Poista

Kiitos kommentistasi!