torstai 20. marraskuuta 2014

Ilta Farangissa

Juhlimme taannoin siskoni syntymäpäiviä Farangissa Taidehallin kupeessa. Odotin iltaa kovasti, sillä jostain käsittämättömästä syystä en ollut vielä päässyt käymään Farangissa vakaista pyrkimyksistäni huolimatta. Olen käynyt aikaisemmin Gaijinissa ja Boulevard Socialissa, joista molemmista pidin paljon.

Nämä kolme sekä Bronda ovat Tomi Björckin ja Matti Wikbergin perustamia ravintoloita, joista jokainen on hieman erilainen paitsi sisustukseltaan ja tunnelmaltaan myös menun makumaailmaltaan. Farangissa tarjoillaan aasialaista ruokaa.

Erityisesti pidän näissä ravintoloissa mainiosta maistelumenukonseptista. Jokaisessa ravintolassa on normaalin à la carte -listan lisäksi pari eri pituista maistelumenuta, joista valitsemalla mieleisen pöytään tuodaan laaja kavalkadi toistaan herkullisempia pieniä muutaman suupalan annoksia.

Tällä kertaa Farangissa valitsimme pöytäseurueessamme kahdeksan ruokalajin Farang maistelumenun. Siihen kuului mitä erikoisempia annoksia (en ole kovin perehtynyt aasialaiseen ruokaan), joten oli mukavaa, että pöytään tuotiin myös pienet menukortit, joista saattoi tarkistaa mitä mikäkin annos piti sisällään. Toki annokset myös esiteltiin samalla kun ne tuotiin pöytiin. Koko menu on luettavissa Farangin nettisivuilla.

Ravintolassa oli hämärän tunnelmallinen valaistus, joten nappasin kuvan vain jälkiruoastani, joka tässä menussa oli thai-tyyliin marinoituja hedelmiä persikka-punaherukkasorbetilla. Herkkusuu olisi kaivannut jotain suklaista, mutta ymmärrän, että se ei ole kovin aasialaista eikä varmaan olisi sopinut kokonaisuuteen. Lopuksi nautin vielä oikein haudutetusta minttuteestä.


Ilta oli hyvin toimiva kokonaisuus ja suuri aisteja hellivä nautinto. Siitä huolimatta täytyy todeta, että Boulevard Socialin makumaailma on enemmän omaan makuuni. Innolla odotan koska pääsisin testaamaan Brondan Eteläespalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!