torstai 18. lokakuuta 2012

Syysretki Tallinnaan

Kävin syyskuussa elämyksellisellä työmatkalla Tallinnassa. Mainio reissu! Joka kerta Tallinnassa käydessäni ihmettelen miksen käy siellä useammin. Kaupunki on niin kaunis ja on paljon nähtävää ja koettavaa. Kaupunkireissuilla on tietysti aina myös kääntöpuolensa: nukkuminen jäi nytkin toissijaiseksi. Onneksi matkan jälkeen koitti viikonloppu ja saatoin lauantaiaamuna nukkua niin pitkään kuin nukutti.

Torstai-iltana ei ollut univelasta vielä tietoakaan. Silloin osallistuin gaalaillalliselle Tallinnan merimuseossa. Museo vaikutti todella mielenkiintoiselta vierailukohteelta ja oli harmi, ettei meillä ollut mahdollisuutta tutustua sen antiin. Sen sijaan ei yhtään harmittanut se, että tila oli sisustettu uudestaan illallisiamme varten, sillä näky oli henkeäsalpaava. En ole elämäni aikana kovin montaa kertaa haukkonut henkeäni, mutta kun astuin tuolle kuvan keskellä näkyvälle sillalle laskeutuakseni alas "juhlasaliin" piti hetken aikaa pitää kaiteesta kiinni ja hengitellä rauhassa.


Tilan äänimaailma heijasteli merenpohjassa kuuluvia ääniä sekä sellaisia sukellusveneääniä, joita kuulee sukellusvene-elokuvissa. Lienevät jotain tutkaääniä. Myöhemmin illallisen kuluessa munkkikuoro esiintyi jättiläismäisen sukellusveneen kannelta. Sekin oli ihan mahtavan huikeaa.


Perjantai alkoi töiden merkeissä, mutta alkuillasta pääsimme työkaverini kanssa kiertelemään Tallinnan kauppoja ja vanhan kaupungin katuja. Kiinnitin huomiota talojen kauniisiin ja hauskoihinkin yksityiskohtiin.Voorimehe kadulta löytyi muutama ihana kauppa ja ne pistin itselleni korvan taakse seuraavaa vierailua varten. Katu on niin pieni, että sen nimeä ei löydy omasta turistikartastani. Se kuitenkin johtaa viistosti Pikk'ltä Raatihuoneentorille. Siellä sijaitsi Tali, jossa myytiin persoonallisia virolaisia designtuotteita: aivan ihania koruja, kauniita astioita ja muita oivallisia esineitä. Vietimme siellä pienessä puodissa varmaan puoli tuntia ihastellen erilaisia käsityöläisten oivalluksia. Mukaankin tarttui jotain, jonka esittelen täällä blogissa myöhemmin... :) Samaisella kadulla oli myös perinteinen sisustuskauppa, josta tämä seuraava kuva on.


Tallinnassa on enenevässä määrin myös suloisia pikkukahviloita ja tälläkin kertaa löysin uuden lempikahvilan, Chocolats de Pierre. Nyt kun etsin kahvilan nettisivut havaitsin, että tämänkertainen kahvilalöytöni on edellisen kahvilalöytöni sisarkahvila. Pierren suklaapaja löytyy pieneltä tunnelmalliselta sisäpihalta. Tarvitseeko erikseen mainita, että täältä löytyi haudutettua teetä? :)Verratkaapa kahta seuraavaa kuvaa. Voisiko kuvitella, että kyseessä on sama sisäpiha - aikaeroa vain 12 vuotta?Kiertelin perjantaina pitkästä aikaa kaupoissa oikein urakalla, mutta säästyin suuremmalta tuhlaukselta. Muutama paita tarttui mukaan sekä yksi kaunis huivi. Lisäksi yhteistyökumppanilta saatu Muumipeikko-säästölipas odottelee keittiönpöydällä ylimääräisiä kolikoita.Illallista söimme perjantaina Kloostri Aitissa. Pidin tästä ravintolasta paljon ja voin suositella sitä lämpimästi muillekin. Ruoka oli todella hyvää, itse asiassa parasta Tallinnassa syömääni. Mukavaa oli jälleen myös se, että kun söin kolmen ruokalajin illallisen ja join kaksi lasia kuohuviiniä, loppulasku oli 33 euroa. Kuitissa lukee "Teretulemast tagasi!" Voitte luottaa siihen.3 kommenttia:

 1. Just lueskelin sun kirjotusta Gdanskista, kun ollaan sinne huomenna lähdössä. ;) Täytyypä pistää tästäkin kirjotuksesta toi ravintola mieleen, kun pitäis Tallinnaankin joskus päästä. Vielä ei olla saatu aikaseks.

  T: Hannele

  VastaaPoista
 2. Merimuseossa otetut kuvat olivat kiinnostavia. Olit myös löytänyt itsesi näköisen huivin. /L

  VastaaPoista
 3. Mä olin viime helmikuussa Fonetiikan päivillä Tallinnassa ja löydettiin tuo samainen kahvila. Nyt en muista miten se tapahtui... siis, että tiesikö joku sen olemassa olon vai sattumaltako sinne eksyttiin. Ihana paikka. Tosin miinuksena täyty sanoa, että syömäni Sacher-kakun pala oli niin iso, että en sitä jaksanut kokonaan syödä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!