sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Synttäreitä siellä ja täällä

Rauma viettää tänä vuonna 570-vuotissyntymäpäiviään. Onnea Rauma! Kuulin tämän sekä herkullisen lapskousin teko-ohjeen Heidiltä Livet Salt -blogista. Lapskous on perinteinen merimiesten ruoka, johon tutustuin juurikin Heidin kautta, kun olin käymässä Raumalla. Sen jälkeen olen syönyt sitä vain kerran, kun anelin Heidin tuomaan sitä minulle Turkuun (Heidi oli tulossa muutenkin käymään, ei pelkästään tuomaan lapskousia). Vasta nyt kuitenkin tajusin, että sitähän on hyvin yksinkertaista tehdä ihan itsekin! Mitään pikaruokaa se ei ole, sillä aineksia pitää keittää aika kauan, mutta kerralla sitä valmistuu iso satsi. Tänään tein siis ensimmäistä kertaa lapskousia ja aika hyvää teinkin! Porkkanaa oli hiukan liikaa, sillä perunamuusi värjäytyi enemmän porkkanan kuin perunan väriseksi, mutta maku oli silti hyvä. Olen aika ylpeä itsestäni! En ottanut teille kuitenkaan kuvaa tästä herkusta, sillä se ei ole erityisen kuvauksellinen ruoka... :) Muistuttaa lihaperunasoselaatikkoa.

Synttäreistä puheenollen luin Hesarin Nyt-liitteestä Ville Liikasen kolumnista, että legendaarinen Sling In -coctailbaari viettää tänä vuonna 13-vuotissynttäreitään. Ei ole siis ollenkaan kummallista, että se tuntuu olleen olemassa aina, mikä puolestaan johtunee siitä, että se on ollut olemassa koko sen ajan kun olen ollut täysi-ikäinen. (Muistan hämärästi ensimmäisen käyntini siellä 18-vuotiaana. Koko ajan oli outo olo. Saanko ihan oikeasti olla täällä? Saanko ihan oikeasti tilata tuolta listalta jotain?) Nyt-liitteen kolumnisti juhlisti baarin synttäreitä juomalla läpi koko kolmenkymmenen drinkin listan... :) Iloksi niille, jotka eivät pysty samaan, on tuolla nettisivuilla edustavat kuvat kaikista listalla olevista drinkeistä. Itse kävin Slinkkarissa viimeksi juhlimassa ystävän kolmekymppisiä Mango Ivanovin ja Applepien voimin. Drinkkeilyä edelsi ruokailu ravintola Pääkonttorissa, jota voin hyvillä mielin suositella kaikille. Sillä on loistava hinta-laatusuhde, vaikka onkin S-ketjun ravintola.

Ravintola Pääkonttorissa ystävän synttäreillä

Ja lisää synttäreistä. Omani lähenevät kovaa vauhtia... Ensi viikonlopusta tulee kiireinen, sillä juhlin ensin perjantaina pienesti muutaman ystävän kanssa, sitten lauantaina menen katsomaan Sunrise Avenuen keikkaa (olen siitä totaalisen lievästi pähkinöinä) ja sunnuntaina kestitsen äidin puolen sukulaisia. Huomenna pitäisi suunnitella tarjoilut sunnuntaita varten. Joitain ideoita on jo, mutta täytyy katsoa vielä kokonaisuus läpi.

Lumet ovat sulamassa! Kävin tänään kirjasto- ja kauppareissulla ensimmäistä kertaa kävelemässä Munkkiniemen rannassa. Löysin niin kauniita katuja, etten tiennyt Suomesta löytyvänkään ja sitten tietysti myös niitä vähemmän kauniita. Jäällä oli ihmisiä harjoittamassa sitä sellaista ilmavarjohiihtoa. En tiedä miksi sitä kutsutaan (tuuli puhaltaa varjoon ja liidättää suksilla olevaa hiihtäjää jäätä pitkin), mutta se näytti tosi hauskalta. Ihmettelin tosin eikö jää ole jo hiukan heikkoa sellaiseen. Onnistuin eksymäänkin, kun täällä ei ole ihan tuota ruutukaavaa noudatettu. Onneksi alue on sen verran pieni ja mereen rajattu, että kovin syvällinen eksyminen ei olisi mahdollista. Tulee olemaan hienoa nähdä kuinka kevät etenee ja millaista täällä on kesällä (joo, kaunista - kymmenet ihmiset ovat kertoneet).

Ja Munkan kirjasto on muuten tosi suloinen paikka (kirjoitinko siitä jo?). Vain pikkukirjastoissa tuntuu olevan uusia hyviä kirjoja näytillä samalla tavalla. Isoissa kirjastoissa on kai niin suuri trafiikki, että suositut kirjat ovat aina lainassa. Silmäni osuivat vuoroani odotellessa (piti uusia 14-vuotta sitten lukiossa hankittu Helsingin kirjastokortti) tähän ihastuttavaan Philippe Lechermeierin ja Rébecca Dautremerin teokseen Kätketyt Prinsessat. Tämä on niin kaunis kirja, että sitä voi todella kutsua teokseksi. Kirja kertoo prinsessoista ja esittelee niistä muutaman: Karmiinan, Muistittan ja Kata Pultin. Ihana!!!
Mukavaa maaliskuun jatkoa! Kohta on jo pääsiäinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!