keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Petran päivästä on jo viikko!

Enkä ole ehtinyt raportoimaan teille herkkuja, joita valmistin nimipäiväni kunniaksi!

Katsoin nuorena 90-luvulla historiallista Hovimäki-TV-sarjaa, jossa vietettiin kartanon emännän Johannan nimipäivää varsin juhlallisin menoin. Minusta ajatus oli niin mukava, että päätin ruveta itsekin viettämään Petran päivää. Ajattelin, että varsinkin siinä vaiheessa, kun en enää kehtaa viettää syntymäpäiviä, voin siirtyä viettämään nimipäiviä. Toistaiseksi olen vielä viettänyt molempia. :) Juhlia ei koskaan voi olla liikaa!

Täytyy myöntää, että nimipäivän viettämiseni on ollut
varsin vaatimatonta syntymäpäiväjuhlallisuuksiini verrattuna. Tänä vuonna kutsuin muutaman ystävän luokseni ja vietin päivän keittiössä mielipuuhassani eli leipoen. Tein hedelmäisen salaatin, jossa oli mm. pensasmustikoita, verkkomelonia, Salaneuvos-goudajuustoa ja nektariinia. Salaatin kanssa tarjosin jo aikaisemmin blogissani esittelemääni fetakesäkurpitsapiirakkaa, jonka ohje löytyy täältä.

Jälkiruuaksi valmistin Heidin Livets salt -blogissaan suosittelemaa Sikke Sumarin valkosuklaakarpalopiirakkaa, joka olikin suorastaan suussa sulavaa. Sen ohjeen löydät täältä.

Ystäväni perhepiirissä on tehty viime aikoina useita muuttoja ja varastojen selvitystöitä, joista hän on päässyt osalliseksi etsimällä erilaisille tavaroille uusia koteja ja säilytyspaikkoja. Sain häneltä lahjaksi tämän ihastuttavan mukin, jonka pohjassa lukee made in USSR, joka toiminee takuuna siitä, että kyseessä on vanha muki. Iästä huolimatta kultauksetkin ovat täysin ehjät.  Toisen roina on toisen aarre! Tästä tuli kertaheitolla lempiteemukini.

1 kommentti:

  1. Oi, nuo sun kokkailut ja leipomukset kuulosti ihanilta :)//Linda

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!