torstai 19. heinäkuuta 2012

Ol niingon gotonas!

Kävin viime viikolla Livet Salt -blogin Heidin vieraana Raumalla. Ihana kaupunki!

Kyltti Heidin keittiön ovenkarmissa

Leikin oikein kunnon turistia ja annoin Heidille hyvän syyn kokeilla kanssani Rauman Kake-kaupunkijuna-ajelua. Istahdimme kyytiin ja opas alkoi kertoa mielenkiintoisia faktoja Raumasta. Ajelu kesti 50 minuuttia ja turistille ajelu ainakin oli mielenkiintoinen. Heidin mukaan myös paljasjalkaiselle raumalaiselle ajelu oli viihdyttävä. Hauskinta oli, kun Heidi pääsi oikaisemaan oppaan tietoja. :)

Olen elämäni aikana vieraillut Raumalla useita kertoja muun muassa lasten kesäleirillä, Raumanmeren juhannuksessa ja nyt aikuisena Heidin luona. Vierailujen välillä on ollut aina vuosi tai pari ja yleensä aina mukana on ollut joku joka tunsi Rauman ja jonka perässä kulkea. Siksi en ikinä ole oikein hahmottanut kaupunkia. Kaupunkijuna-ajelu auttoi tähän. Nyt tiedän missä suunnassa on meri ja missä kaupunki.

Pyörimme useamman tunnin Rauman kauniissa vanhassa kaupungissa, joka minusta on Rauman sydän.


Kävimme syömässä Kahvila Sopissa, joka oli kaikkien Heidin kehujen arvoinen. Söimme niin hyvät salaatit, että kysyin tarjoilijalta jälkeenpäin salaattikastikkeen ohjeen. Se oli yksinkertainen: oliiviöljyä, omenaviinietikkaa sekä seljankukkasiirappia. Ostin kahvilan puodista pullon omenaviinietikkaa ja kokeilin kotona karpalosiirapilla. Toimii! Kastikkeella on herkullisen raikas maku. Toinen hyvä resepti, jonka tällä reissulla opin ja tällä viikolla kotona kokeilin, oli Heidin tekemä kesäjuoma: ananasmurskaa ja hiilihapollista vettä sekoitetaan keskenään ja voilá - herkullinen hellejuoma! Kotona kokeilin vastaavaa maustamattomalla vichyllä, mutta omaan makuuni sopii paremmin makeutettu ja maustettu hiilihappovesi.

Kahvila Sopissa söimme myös annokset italialaista jäätelöä. Kuulin, että kahvilan omistaja valmistaa sitä itse. Hyvää oli!

Metkat lamput!

Raikasta!

Vanha Rauma on täynnä mitä ihanempia kauppoja. Yhden kaupan haluan mainita tässä, Ruokapuoti Lumon. Lumo tarjoaa mahdollisimma puhtaasti ja lisäaineettomasti tuotettua luomu-, lähi- ja pientilatuotteita sesonkien mukaan. Kauppa oli sisustettu hauskasti ja tuotevalikoima oli uskomattoman laaja.Kahvilla kävimme kahvila Salissa aivan vanhankaupungin torin laidalla. Vanha rakennus oli remontoitu ja sisustettu elegantisti harmaan ja valkoisen eri sävyillä. Tarjolla oli haudutettua teetä (aina plussaa!) sekä kookkaita ja herkullisia suolaisia ja makeita leivonnaisia. Suosittelen!


Rauman reissuni sattui sopivalle päivälle, sillä vanhankaupungin torilla on tiistaisin ja torstaisin iltatori klo 17-20. Paikalla oli viime viikolla paitsi kirpputorimyyjiä myös erilaisia itse tehtyjen tuotteiden myyjiä. Erityismaininnan arvoisia olivat betonista tehdyt puutarhaesineet kuten kukkaruukut sekä nämä suloiset lastenvaatteet.


Kiitos Heidille jälleen ihanasta Rauma-visiitistä!

1 kommentti:

  1. Niin kivaa kun kävit! Hauskaa aina nähdä omaa kotikaupunkiaan toisen silmin valokuvissa! ja turistina oppii aina jotain uutta myös omasta kaupungistaan :) Hitsi kun olis aikataulut mennyt yksiin pitsiviikon kanssa silloin olis ollut paljon tapahtumia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!