Banaaniruudut
Pohja:
3 kananmunaa
3,5 dl sokeria
100 g voita sulatettuna
1,5 dl maitoa
4,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 banaania
1 limetin mehu
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
3 rkl kaakaojauhetta
Vaalea kuorrutus:
100 g Philadelphia-tuorejuustoa
25 g voita
monta desiä tomusokeria (Anteeksi epämääräisyys! Ohjeessa oli virhe enkä laittanut ylös kuinka paljon itse käytin.)
1 limetin mehu
Tumma kuorrutus:
50 g voita
tomusokeria (jälleen ohjeessa oli epäloogisuus eli käytä omaa harkintaa)
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl vahvaa kahvia tai vettä
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja maito. Sekoita keskenään vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää ne taikinaan. Lisää taikinaan muussattu banaani ja limetin mehu. Jaa taikina kahtia. Lisää toiseen puolikkaaseen kardemumma ja kaneli ja toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe. Paista taikinat kahdessa erillisessä uunivuoassa 200 asteessa n. 20 minuuttia. Valmista kuorrutukset vatkaamalla aineet keskenään yhteen tahnaksi ja levitä jäähtyneiden leivonnaisten päälle.
tiistai 7. helmikuuta 2012
Back to the 90's
Pikkuisin kummipoikani kävi taannoin kylässä äitinsä ja siskonsa kanssa. Kun mietin mitä heille tarjoaisin, sain äkillisen inspiraation 90-luvulta: banaaniruutuja! Nehän ovat mokkapalojen tyyppisiä leivoksia, joissa kahvi on korvattu banaanilla ja suklaakuorrute tuorejuustokuorrutuksella. Nämä olivat herkullisia! Ohjeen mukaan näitä tehtäisiin samasta satsista tummia ja vaaleita, mutta itse tein tällä kertaa vain vaaleita.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
voi vitsi en ole ikinä noita maistanut....täytynee tehdä joskus :)
VastaaPoistaOi kun kuulostaa ihanilta! Enpä ole minäkään koskaan päässyt tuollaisia maistamaan..
VastaaPoista