perjantai 17. helmikuuta 2012

Herkullinen marjajälkiruoka

Hei, mun on joulusta asti pitänyt jakaa teidän kanssa erään loistavan marjajälkiruuan ohje, joka toimii kaikessa keveydessään ja raikkaudessaan hienosti täyttävän aterian jälkeen. Olen syönyt tätä monena jouluna jouluillallisen jälkiruuaksi, mutta siinä ei ole erityisesti mitään jouluista, joten se sopii hyvin mihin vuodenaikaan tahansa. Tähän on helppo käyttää esimerkiksi keväällä edellisen vuoden pakastemarjoja. :)
Marjavaniljajäädyke

400 g pakastemarjoja, esim. musta- tai punaherukoita tai mustikoita
4 keltuaista
1 dl tomusokeria
5 dl kuohu- tai vispikermaa
1 rkl vaniljasokeria

Marjakastike:
200 g pakastemarjoja
3 rkl sokeria

Sulata marjat kohmeisiksi ja soseuta monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Mausta vaniljasokerilla. Yhdistä vaahdot ja mustaherukkasose. Kaada jäädykeseos rengaskakkuvuokaan. (Itse käytin pitkulaista kakkuvuokaa, joka oli vuorattu tuorekelmulla, mikä helpotti jäädykkeen irrottamista kulhosta.) Jäädytä foliolla peitettynä yön yli pakastimessa.

Valmista marjakastike seuraavana päivänä soseuttamalla marjat monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sokeria. Nosta jääkaappiin odottamaan. Ota jäädyke sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Irrota jäädyke varoen veitsen avulla tarjoilulautaselle. Voit myös kastella vuoan nopeasti kiehuvan veteen. Tarjoile jäädyke marjakastikkeen kanssa tai valuta kastiketta koristeeksi jäädykkeen päälle.

Punaherukkajäädyke vadelmakastikkeella

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!