tiistai 14. heinäkuuta 2015

Herkkuja moneen lähtöön

Kahvila Siili
Vietimme tänään Piikkipaatsaman kanssa kesän toista Helsinki-päivää. Ensimmäinen Helsinki-päivä sujui kahviloita kiertäessä (ei ollut suunniteltu juttu, niin vaan kävi). Vierailimme edellisellä kerralla Cafe Birgitassa, Hernesaarenrannassa, Johan & Nyströmillä (josta tuli saman tien uusi lempikahvilani, joka on huomattavasti paremmin auki kuin toinen lempparini Kuppi ja muffini) sekä Käpylän cafe Siilissä. Piikkipaatsama kirjoitteli ansiokkaasti päivästämme täällä, joten käy lukemassa jos haluat kuulla siitä lisää.

Tänäänkin tuli kahviteltua aika monta kertaa. Kävimme ensin cafe Briossissa, joka osoittautui isommaksi kuin ulkoapäin olisi kuvitellut. Myös valikoima yllätti laajuudellaan, poikkean varmasti toistekin, sillä se sijaitsee vain kivenheiton päässä Stockmannista. Kun poikkesimme Briossiin, olimme itse asiassa menossa cafe Kokkoon. Briossi vain sattui matkan varrelle. Cafe Kokko on erikoistunut raakakakkuihin ja raakajäätelöihin, joita maistelimme ennakkoluulottomasti suurella mielenkiinnolla. Jännittävää, totesi Piikkipaatsama. :)

Kokko vaikutti vähän hipsterikahvilalta, sanon tämän kaikella kunnioituksella ja rakkaudella. Useampikin ihminen oli siellä läppäreiden kanssa, mutta ihmettelen miten he pystyivät työskentelemään kun musiikki soi sen verran kovalla. Tai ehkä se auttaa heitä keskittymään. Cafe Kokossa joimme kuitenkin aivan loistavat teet. Ehkä jopa Johan & Nyströmiäkin paremmat. Ja ne tarjoiltiin ihanista Elinnon kupeista!


Mutta syy, jonka takia inspiroiduin kirjoittamaan tätä kirjoitusta (taas luvattoman pitkän blogihiljaisuuden jälkeen - en selvästi osaa nyt päättää mitä teen tämän blogini kanssa), on Roobertin herkku. Haluan jakaa eteenpäin ilosanomaa tuosta ihanasta, sympaattisesta ja herkullisesta KARKKIKAUPASTA, joka jo itsessään on loistava syy mennä Fredalle (sijaitsee Viiskulmassa osoitteessa Freda 19). En kehdannut ottaa kaupasta kuvia, mutta se on kuin karamelli itsekin. Ostin sieltä rasiallisen tuoreita suussa sulavia kermakaramelleja. Karkkikaupan ovat perustaneet viime vuonna Marja ja Martti, joiden isoäiti piti Iso Roballa karkkikauppaa 60-luvulta 80-luvulle. Ihana paikka. Menkää sinne.


Me jatkoimme vielä viereiseen cafe Brooklyniin ja lopuksi Johan & Nyströmille. Illalla kävimme kokeilemassa naurujoogaa (huomenna on taatusti vatsalihakset kipeinä) ja tutustumassa Kallion kauniiseen kirjastoon.


PS. Blogihiljaisuus saattaa jatkua jatkossakin. Mutta kaverit, jos haluatte vaihtaa kuulumisia, mulle saa soittaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!