perjantai 3. elokuuta 2012

Nizza osa 2, rantaelämää ja ostoksia

Nizzassahan oli siis aika kuuma kuten aikaisemmasta postauksestani saattoi päätellä. Välimeri taitaa kiehua aina elokuisin (nyt se vasta poreili vaatimattomasti). Varauduimme siihen huolehtimalla, että hotellissamme oli ilmastointi (onneksi). Hotelli Little Palace osoittautui kaikin puolin asiansa ajavaksi hotelliksi ja hinta-laatusuhde tällä kahden tähden hotellilla oli erinomainen.

Matkaa rantaan oli puolisen kilometriä ja sitä väliä käveltiin ahkeraan. Nizzan ranta on kivinen, joten mukaan ottamani avantotossut tulivat todelliseen tarpeeseen (kehoitus ottaa ne mukaan oli oikein paikallaan -> en siis yleensä kanniskele avantokenkiä mukanani etelän lomille). Kolmenkymmenen asteen lämmössä kivet olivat myös polttavan kuumia. Merivesi oli kaunista katseltavaa, aivan turkoosin väristä.Ajattelin jatkaa Nizza-muisteloita jollain sivistyneellä aiheella kuten Belle époque -arkkitehtuurilla, mutten taida malttaa viivytellä ostosteni esittelemistä. Se on nopeasti tehty, sillä en ollut varsinaisella shoppailulomalla.

Iloisin olen kahdesta heräteostoksestani. Ensinnäkin löysin ihanan rantakassin, tai kun Suomessa ei sellaiselle liiemmin ole käyttöä, ostoskassin. Kätevä napillinen ja pitkäolkaiminen musta kassi löytyi kansainvälisestä (ällöttävän rikkaan Richard Bransonin) Virgin-musiikkiliikkeestä/kirjakaupasta. Tekstissä sanotaan "Elämä ilman musiikkia olisi virhe." Kokonaisuus miellytti silmää ja mieltä, ja kassissa yhdistyi nätisti kätevyys kauneuteen. Olen erittäin tyytyväinen löytööni. Virgin-kauppa löytyy pääostoskadulta eli Avenue Jean Médeciniltä.
Samaiselta kadulta löytyy myös kauppakeskus Nice Etoile, josta löytyy monia erilaisia putiikkeja sekä tavaratalo Galerie Lafayette. Toisen kivan löydön tein ostoskadun Pimkiestä, jossa silmäni osuivat hauskaan paitaan. Olen pitkään etsinyt vartalolleni sopivaa printtipaitaa ja tässä tykkäsin erityisesti runsaista hihoista. Paita maksoi naurettavat 13 euroa, mikä ikävä kyllä taisi kuvata kankaan laatua (löysin paidasta kaksi reikää ensimmäisen pesumerkintöjen mukaisen hellävaraisen pesun jälkeen)... Eikun neula ja lankaa käteen. Pidän paidasta sen aiheuttamasta lisätyöstä huolimatta.

"Pakollinen" lumipallo oli myös ostettava. Valitsin kuvaksi Nizzan maamerkin, vanhan hienostohotelli Negrescon.


Kauniita tosi edullisiä värillisiä helmi- ja lasikoruja löytyi vanhasta kaupungista Verre Tige -ateljeegalleriasta osoitteesta 1 Rue Alexandre Mari. Vietin täällä hetken jos toisenkin valitessani ensin itselleni oheisen kuvan pinkit helmikorvakorut ja kaulakorun sekä muutaman syntymäpäivälahjan syksyllä kolmekymmentä vuotta täyttäville ystävilleni.

Olen aikaisemmilla Pariisin reissuillani ihastunut suklaakauppa Jeff de Brugesin suklaisiin (ja oikeastaan hurmaantunut myös heidän brändinsä väriyhdistelmästä turkoosista ja suklaanruskeasta). Ilahduin löytäessäni heidän myymälänsä myös Nizzasta Nice Etoile -kauppakeskuksesta. Suklaiden lisäksi vein kotiin provencelaista nougat'a.
Olen lukenut vuosia ranskaa ja tällä hetkellä taistelen sen unohtumista vastaan ranskankielisillä sarjakuvilla. Asterixin ansiosta olen viime vuosina oppinut muun muassa mitä villisika on ranskaksi (le sanglier). Alati hyödyllinen lause on myös "hulluja nuo roomalaiset" eli " ils sont fous, les Romains". Käytän tätä lausetta jatkuvasti, aina käydessäni Roomassa. Täydensin sarjakuvakokoelmaani yhdellä Asterixilla ja yhdellä Lassi & Leevi -sarjakuva-albumilla.
 

Koen huvittavan syvää patriotismia aina kun näen suomalaisten menestyvän ulkomailla. (Muistissa on edelleen se ylpeydentunne, kun vuonna 2010 kuulin edinbourghilaisessa musiikkikaupassa Rasmuksen musiikkia kaiuttimista. Melkein huutelin ohikulkijoille: "They are from Finland too!") Tällä reissulla sydämen sykähdyksiä aiheutti Angry Birds (tiedän, se on kaikkialla - on silti eri asia nähdä se omin silmin), jolla oli oma putiikki Helsinki-Vantaan lentokentällä sekä tuotteita pitkin Ranskanmaata. Yllätyin myös törmätessäni Marimekon myymälään Nizzan kävelykadulla.


Vaikka asiakkaat olivat flipflopeissa ja pikku topeissa, eräässä kaupassa oli valmistauduttu jo hyvissä ajoin lähestyvään talveen. Vaikea silti kuvitella, että kukaan olisi näitä mennyt sovittelemaan kovassa helteessä ilmastoinneista huolimatta.


Lisää matkakertomusta tulossa lähipäivinä... Stay tuned!

2 kommenttia:

  1. Muistatko mistä liikkeestä ostit tuon lumipallon? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En valitettavasti, mutta nuo ovat aika tavallista turistitavaraa, joten niitä löytynee kaikista matkamuistomyymälöistä. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!