sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Tutkimusretkellä ja vähän Alppiruusupuistossakin

Muutto on onnellisesti takana! Tavarat etsivät vielä paikkojaan, mutta suurin työ on tehty. Huh!

Jääkaapin ammottaessa tyhjyyttä oli pakko lähteä etsimään ruokakauppaa. Päätin käydä samalla kiertämässä Alppiruusupuiston, joka oli kuulemani mukaan viime viikolla parhaimmassa loistossaan. Sen jälkeen sateet ovat hieman vähentäneet kukintoja, mutta siellä riittää edelleen ihasteltavaa.


Moni muu oli ilmeisesti samaa mieltä, sillä puistossa oli käymässä sunnuntai-iltapäivänä suuri joukko ihmisiä. Lähikadut olivat täynnä pysäköityjä autoja ja sisäänkäynnillä oli jopa ruuhkaa. Puisto on kuitenkin sillä tavalla laaja, että suuresta ihmismäärästä ei ollut haittaa syvemmällä puistossa.


Kävin puistossa myös viime vuonna ja oikean ajoituksen kanssa saa kyllä olla tarkkana. Alppiruusupensaat kukkivat hiukan eri tahtiin, mutta paras loisto on vain muutaman viikon pituinen. Se ajoittuu juuri tähän touko-kesäkuun vaihteeseen.

Upeinta ja hämmentävintä puistossa on puumaisen korkeiksi kasvaneet alppiruusut, jotka tavoittelevat taivasta korkealla ihmisten päiden yläpuolella. Aurinko paistaa ympäröivien mäntyjen oksien raoista ja pensaistot jatkuvat silmänkantamattomiin.


Alppiruususta on tullut minulle Helsingin symboli. Olen tutustunut niihin vasta tänne muutettuani, sillä Turussa en juurikaan törmännyt niihin.


Alppiruusupuiston jälkeen suunnistin etsimään sitä ruokakauppaa, joka löytyi lopulta Huopalahden rautatieaseman lähettyviltä.

4 kommenttia:

 1. Hienoa, että muutto sujui. Mun pitikin kysellä siitä, mutta vika viikko töissä on aina vika viikko töissä. Oli siis vähän kiirettä :D.
  Mutta onnea uuteen kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä en ollutkaan tajunnut, että sun työmatka pyörällä kulkee Haagan ohi ennen kuin kirjoitit Alppiruusupuistosta. :)

   Poista
 2. Joko se meni?! Tänä vuonna näin aikaisin!! Hitto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se nyt ihan vielä mennyt! :D Vielä suurin osa kukkii. Osa kukista oli kuitenkin jo lakastunut/tippunut. Varmaan viime viikon rankkasateet vaikuttivat.

   Poista

Kiitos kommentistasi!