perjantai 20. toukokuuta 2016

Retkellä Porkkalanniemellä

Yhtenä lämpimän aurinkoisena päivänä kävin S:n kanssa retkellä Porkkalanniemellä. Oli satumaisen kaunis päivä, kesän ensimmäisiä.

Meillä ei ollut sen tarkempaa suunnitelmaa eikä kumpikaan ollut käynyt Porkkalassa aikaisemmin. Tutkin kännykän kartasta kivalta vaikuttavia paikkoja ja löysimmekin muutaman hyvän retkeilyreitin. Käytännössä ne tulivat ihan itsestään vastaan, sillä tuo alue ei ole kovin valtava. Ei siis tarvitse etukäteen tutkia reittejä, sillä opasteet Porkkalanniemellä ovat sen verran hyvät.

First things first, eli meillä oli aika kova nälkä kun pääsimme Porkkalanniemelle. Löysimme nopeasti kätevän grillipaikan, jonka läheisyydestä löysimme rauhallisen kallion, jolle levitimme retkihuovan. Grillasimme makkaroita ja herkuttelimme fetasalaatilla ja kroisanteilla. Auringon houkuttelemana niemellä oli paljon retkeilijöitä, mutta mukavasti kallioille mahtui ihmisiä ilman tungoksen tuntua.


Kun masut oli täytetty, halusin tutkia seutua ja saada vähän liikuntaa. Olin kärsinyt sitkeästä jännityspäänsärystä koko viikon, joten toivoin, että kevyt liikunta saisi veren kiertämään. Tallustelimme metsässä yhteensä vajaan tunnin verran ja jäimme pitkäksi aikaa kallioille ihailemaan maisemia. Porkkalanniemen metsät eivät ole niin laajat, että siellä voisi tehdä suurempia retkiä, mutta metsässä oli mukava kävellä. Lisäksi maisemat olivat mahtavat.Kotimatkalla poikkesimme vielä läheiselle lintutornille. Sinne kiipeäminen ensin ylämäkeä ja sitten puuportaita pitkin viimeistään sai lihakset hereille. Huipulla hengästys unohtui, sillä maisemat olivat huikeat.


Porkkalanniemen ulkoilualue on kyllä kauneudessa ja merellisyydessään tosi kaunis!

2 kommenttia:

  1. :) pääsit Porkkalanniemeen, hyvä :). Mekin taidetaan taas kesällä tehdä retkipäivä sinne.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!