tiistai 22. maaliskuuta 2016

Piipahdus Tallinnassa

Pyrähdin jokin aika sitten Tallinnassa. Kyseessä oli todellinen pyrähdys, sillä laivalta pääsi vain muutamaksi tunniksi maihin. Laivallakin oli kuitenkin mukavaa, kun olimme isolla sukulaisporukalla matkassa.

Suomesta lähdettäessä oli pilvetöntä ja tolkuttoman kaunis auringonpaiste. Vielä auringon laskiessa sain ihailla oheisen kuvan kuumaisemaa. (Pahoittelut ikkunan läpi otetun kuvan onnettomasta laadusta.) Tallinnassa sää sitten olikin jotain ihan muuta. Oli sumuista ja kylmää. Onneksi ei sentään satanut vettä. Luntakin siellä oli paljon enemmän kuin Helsingissä. Hassua!

Muutamassa tunnissa ehdin pyöriä Viru-keskuksessa ja löytää suloisia siiliaiheisia laastareita söpössä peltirasiassa sekä uuden vihon lukupiirin muistiinpanoja varten. Muutama vanhan kaupungin pikkuliike tuli myös koluttua ja erityisesti teevarastoa on nyt täydennetty uusilla maustetuilla teelaaduilla Kohvierista.


Vaikka aikaa maissa oli vain muutama hassu tunti, ehdin myös käymään lempikahvilassani, tietysti! Se on Josephine vanhassa kaupungissa. Heillä on valikoima käsin tehtyjä konvehteja sekä erilaisia leivonnaisia. Teeksi valitsin tällä kertaa mustaa raparperilla maustettua teetä. Kahvila on sisustettu lämpimillä väreillä ja taianomaisella tunnelmalla. Se on kuin valtava salaperäinen ennustajan teltta.Terminaalissa laivaan kävellessä pohdin jälleen kerran miksi käyn niin harvoin Tallinnassa. Ehdottomasti pitäisi käydä paljon useammin, niin paljon kaikkea kivaa siellä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!