sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Talviliikuntaa

Helsingissä oli kaunis viikonloppu! Olen viimein saanut hankittua oikeanlaiset varusteet talvireippailua varten, joten pääsin nauttimaan ulkoilmasta.

Lauantaina kävelimme reilun kymmenen asteen pakkasessa ystäväni S:n kanssa rautatieasemalta Hakaniemeen päämääränä Kulttuurisauna ja avanto. Olimme valoisaan aikaan liikkeellä ja oli tosi kaunista.


Kulttuurisauna odotti kutsuvana ja olimme ensimmäisten joukossa paikalla kun sauna avautui. Se olikin hyvä, sillä myöhemmin saunassa oli jopa ruuhkaa.


Kokemus oli vielä ihanampi kuin viime kerralla. Tällä kertaa laiturilla ei käynyt minkäänlaista viimaa, mikä teki kokemuksesta todella nautittavan. Ilma ei itse asiassa tuntunut juurikaan kylmältä vedestä nousun jälkeen. Jäimmekin S:n kanssa hengaamaan laiturille ja ihailemaan maisemia, kuuta ja tähtiä. Kummallakaan ei ollut kiire minnekään, joten saunoimme ja uimme monta kertaa. Pukeminen oli pieni operaatio höyryisessä pukuhuoneessa, joten päällysvaatteet puimme vasta Kulttuurisaunan oleskelutilassa takkatulen loisteessa.


Illalla tuli äkillinen suklaamieliteko ja keksin kokeilla tällaista Visuaalisesti Vaativan blogista joskus bongattua mukikakun reseptiä. Kerroin ohjeen kahdella, sillä puolikasta kananmunaa on vaikea erottaa. Pidin mukillista mikrossa kaksi minuuttia, mikä minun mikrollani oli liian pitkä aika, sillä taikina paistui ihan kakkupohjaksi. Olisin nimittäin toivonut, että se jäisi keskeltä mutakakkumaiseksi. Suklaatäytekakkua ei tehnyt mieli, joten päädyin syömään toisen mukillisen (taikinaa tulee ehkä desi per kuppi) pelkkänä taikinana. Täytti suklaamielihalun hyvin!


Tänään kävin luistelemassa pitkästä aikaa ja ensimmäistä kertaa siskolta saaduilla hokkareilla. Ensimmäisten haparoivien minuuttien jälkeen luistelu alkoi sujua, jostain selkäytimestä se vaan tulee. Huomasin pian, että kääntyminen oikealle oli haastavampaa, joten aloin harjoitella sitä. Puolen tunnin jälkeen molempiin suuntiin kääntyminen sujui yhtä hyvin. Nyt odottelen innolla, että pääsen Munkan rantaan meren jäälle, jossa pääsee luistelemaan ympyrää eikä tarvitse varoa lätkäpelejä.


Kotiin kävellessäni nappasin vielä pari kuvaa Puistotiestä. Aurinko paistoi kauniisti kerrostalojen katoille.


PS. Tänään muuten päättyi kaamos Pohjois-Suomessa. Aurinko paistaa siis nyt myös Utsjoella!

2 kommenttia:

  1. Mun pitäisi myös kaivaa luistimet kaapista ja käydä testaamassa miten luistelu sujuu. Ei varmast hyvin, en ole koskaan ollut mikään luistelija. Tosin kelit taitavat olla just nyt vähän kököt luistelulle, onneksi kävelemään pääsee aina! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi harmillista, että sää meni tällaiseksi eikä luistelemaan oikein enää luonnonjäille pääse. Kyllä se on vähän kuin pyörällä ajon taito, että jostain tuolta takaraivosta liikkeet lopulta tulee alun haparoinnin jälkeen. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!