lauantai 2. tammikuuta 2016

Katse tulevaisuuteen

Hyvää vuotta 2016! Toivottavasti vuosi vaihtui osaltasi hauskoissa merkeissä. Itse vietin ehkä elämäni ensimmäistä kertaa uuden vuoden juhlia ihan vaan kotona yöpuvussa kirjoja lukien. Mukavissa tunnelmissa siis, ei valittamista.

Samoissa tunnelmissa on mennyt hujahtamalla koko joulunaika ja välipäivät. Palasin viime viikolla arkeen muutamaksi päiväksi todetakseni vain että sopeutuminen on tahmeaa. Onneksi ensi viikollakin on vielä keskiviikko vapaa, joten viikko ei ole ihan niin raskas.

Olen nauttinut jouluna hyvistä ruoista, levosta, kirjoista ja elokuvista. Vastapainoksi yltiösosiaaliselle joulukuulle olen ollut pääasiassa ihan omissa oloissani.

Iloitsin joulukuun lopun aurinkoisista - vaikkakin aika lyhyistä - päivistä. Liikunta jäi ennen joulua vähiin muiden kiireiden takia, mutta olen nyt kunnostautunut ja käynyt tekemässä kävelylenkkejä. Kauneuden kruunasi joulun jälkeen satanut ohut lumikerros, joka peitti sopivasti muuten niin alastoman luonnon. Noin yleisesti ottaen en ole lumen ystävä, sillä se tekee kaupunkiasumisesta niin hankalaa, mutta tällainen sopivan pieni lumikerros on toki kaunis.Monet tekevät näin vuoden vaihtuessa katsauksia viime vuoteen. Omat ajatukseni ovat jo pitkällä ensi vuodessa (mitä kesälomasuunnitelmia keksisin?), joten viime vuoden koostaminen ei nyt sytytä. Tämä värikäs kuva Taidekeskus Salmelan pioneista on odottanut julkaisua kesästä asti, joten palataan sen verran viime vuoteen.


Alustin äsken vuoden 2016 pöytäkalenterin, jonka välissä säilytän pääsylippuja ja muita vastaavia aikaan sidottuja tärkeitä papereita. Oli hauska katsella mitä kaikkea mukavaa on jo tälle vuodelle luvassa! Lisääkin tulee varmasti matkan varrella keksittyä. Konsertteja, teatteria, stand upia, keikkoja.

Minuun iskee yleensä aina tammikuussa tomera putsausinto, joka todennäköisesti johtuu joulunajan yltäkylläisyydestä ja runsaudesta. Tavarapaljous on viehättävää aikansa, mutta joka vuosi tulee hetki kun haluan ylimääräisestä tavarasta eroon. Yleensä se alkaa jääkaapin siivoamisella leviten sieltä kuivakaappiin ja pyykkikoriin. Sitten vaatekaappi kaipaakin jo karsimista ja samoin kylpyhuoneen kaapit. Jossain vaiheessa väsähdän, joten koko kotia ei tule käytyä läpi kerralla. Mutta joka vuosi tammikuun siivous on yhtä nautinnollista.

Erityisesti ruokakaappien tyhjentäminen on hauskaa, kun tulee miettineeksi mihin ylimääräisiä ruoka-aineita voisi käyttää. Toissapäivänä tein ensimmäistä kertaa itse viiliä kun lähes litra maitoa oli menossa vanhaksi enkä halunnut käyttää sitä lettuihin tai pannukakkuun. Viilin tekeminen osoittautui todella helpoksi ja palkitsevaksi. Tein viilin tällä Kotikokin ohjeella ja hyvää tuli. Nyt olen aamuisin syönyt mysliä, viiliä ja vadelmahilloa.

Vaikka kevättä kohti mennään, ovat päivät vielä lyhyitä. Muistakaahan, että ensi viikolla Helsingissä alkaa Lux Helsinki -valokarnevaali, josta voi käydä hakemassa valoa pimeisiin iltoihin. Valokarnevaalin teokset ovat nähtävillä 6.-10.1.

2 kommenttia:

 1. Kiva postaus :)
  Mukavaa paluuta arkeen ja sitä siivoiluakin... Mäkin muuten vihdoin ja viimein järkkäsin sen alusvaatelaatikonkin taittelemalla ja muutenkin olen kans alkanut orientoitua kohti järjestelyä. Tammikuu on selvästi siis järjestelykuukausi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! :) Joo, tammikuussa on selkeästi siivouskuukauden tuntua. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!