perjantai 29. tammikuuta 2016

Hulvaton kaupunkisuunnistus

Mun on kuukausikaupalla pitänyt kirjoittaa viime syksyn parhaista bileistä, Piikkipaatsaman ja H:n uuden kodin tupareista. Heidän järjestämä ilta oli niin hauska, että viikko viikolta aloin epäillä osaisinko sanoin kuvata kuinka mahtavaa juhlissa oli ja lykkäsin kirjoittamista, siirsin ja siirsin. Nyt niistä on kulunut jo sen verran aikaa, että yksityiskohtaiset mielikuvat ovat haalenneet ja rimakauhu laskenut. (Lisäksi röhnötän sohvalla flunssassa ja mieli kaipaa tekemistä, joka ei rasita väsynyttä kehoa.)

Postauksen aiheeseen liittymätön kuva viime syksyltä

Palataan siis syksyiseen aurinkoiseen päivään, jolloin uuteen kotiin muuttaneet olivat kutsuneet laajan kaveripiirinsä rautatieaseman The Pullman bar -kuppilaan. Siellä paljastui, että edessä oli kaupunkisuunnistus ja jako ennalta määrättyihin ryhmiin. P&H olivat keksineet päämme menoksi kahdeksan rastia, jotka oli löydettävä vihjeiden perusteella. Suunnistuksessa ei kisattu ajasta, mutta seuraavan vihjeen sai vasta kun edellinen oli ratkaistu. Jokainen rasti piti kuitata lähettämällä kännykällä todistekuva paikanpäällä olosta.

Omassa ryhmässäni meitä oli neljä henkeä ja ensimmäinen vihje ohjasi meidät Stadionin torniin. Jo matkalla tornille ryhmäni löysi yhteisen kemian, jonka johdosta hassuttelimme jatkuvalla syötöllä. En muista pitkään aikaan nauraneeni niin paljoa yhden päivän aikana.

Tornin luona saimme jonkin aikaa odottaa vuoroamme, sillä tornin hissi muodosti pienen pullonkaulan. Odottaessamme kisailimme ja vitsailimme kilpailijajoukkueiden kanssa. Joku kertoi, että Stadionin tornista olisi sotien jälkeen joku epätoivoinen hypännyt alas ja siksi sinne ei saanut kiivetä portaita pitkin, mutta emme löytäneet tälle tarinalle vahvistusta interwebsistä. Kun pääsimme torniin, häikäistyin maisemista. En ollut käynyt tornissa aikaisemmin.


Vietimme tovin ihaillen maisemia ja otimme itsestämme todistekuvan. Seuraavat vihjeet johdattivat meidät Johanneksenkirkolle, sitten sitä vastapäätä sijaitsevaan pikkukauppaan, Rauhanpatsaalle Eteläsatamaan, siitä Nikolai-laivalle, Uspenskin katedraaliin ja lopulta pikkukuppilaan lähelle P&H:n kotia.

Hauskuutusta aiheuttivat moniselitteiset vihjeet, jotka OLISI KANNATTANUT lukea tarkasti, mutta neljillä silmillä kai oletimme aina jonkun toisen lukeneen...

Joukkueet raportoivat edistymisestään ja fiiliksistään myös tapahtuman Facebook-kutsussa, jonne alkoi ilmestyä mitä hulvattomampia ja omituisempia kuvia, joista osan tarkoitus ja alkuperä ei ole vieläkään selvinnyt. Mekin kannoimme kortemme kekoon lähettämällä kuvan siitä kun joimme Nikolai-laivalla minttushotit. Kuvasta voisi päätellä, että siinä vaiheessa oli nautittu jotain muutakin, mutta itse olin juonut vain mangosmoothien.

Postauksen aiheeseen liittymätön kuva
auringonlaskusta kahta päivää aikaisemmin

Viimeinen rasti oli Piikkipaatsaman ja H:n uusi koti. Jokainen kahdeksasta joukkueesta löysi perille, osa nopeammin ja osa vähän hitaammin. Perillä alkoi hervottomat syömingit ja tarjolla oli muun muassa erilaisia salaatteja, piirakoita ja H:n paistamia tajunnanräjäyttäviä hampurilaisia. Kun juhlaväki oli saanut vatsat täyteen, kaupunkisuunnistuksen voittaja ratkaistiin kiperän tietokilpailun avulla, jossa testattiin muistaakseni Helsinki-tietoutta. Meidän joukkue ei voittanut. Ylläri.

Tämäkään ei liity aiheeseen, alppiruusuja viime kesäkuulta

Hauska suunnistus toi jo etukäteen mieleeni itse järjestämäni kaupunkisuunnistuksen Turussa vuonna 2011. Siitä voitte lukea tarkemmin täällä. Nekin bileet olivat varsinainen menestys, ehkä parhaimmat itse järjestämäni juhlat! Harmi, että siihen aikaan eivät älypuhelimet olleet vielä niin laajalti käytössä, että somea olisi voinut hyödyntää. Facebook tosiaan toi oman hauskuutuksensa Helsingin kaupunkisuunnistukseen.


PS. Piikkipaatsama, olisi kiva, jos linkkaisit tuonne kommentteihin ainakin leipäjuustosalaatin ja hampurilaisten ohjeet, jos olet jakanut ne joskus blogissasi. Oli nimittäin hurjan hyvät tarjoilut!

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi hauskalta idealta! :D Täytyy ehkä varastaa toi joskus ku tulee sopiva tilaisuus... :)

  T: Hannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOO!!! Pidä kaupunkisuunnistus Turussa! Ja kutsu mut mukaan! Tuun viivana! :)

   Poista
  2. Ehdottomasti sut kutsutaan mukaan. :)

   T: Hannele

   Poista

Kiitos kommentistasi!