sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Kesälomamuistoja

Kesälomani alkaa olemaan ohi ja ajatuksiin hiipivät kaikki hauskat tänä kesänä koetut jutut. Vaikka aika monesti otti päähän se, että säätä ei pystynyt ennustamaan kuin muutaman tunnin päähän, vältyin suuremmilta ilmakatastrofeilta. Mitään menoja ei tarvinnut peruuttaa yllätyssateiden takia, mikä on tietysti tosi mahtavaa.


Pari viikkoa sitten kävimme kummipoikani kanssa Mustikkamaan Korkee-kiipeilypuistossa. Siellä kuljetaan puihin tehtyjä ratoja pitkin turvavaijeriin kiinnitettyinä. Ratoja on kuutta eri vaikeustasoa, joista viimeinen on niin haastava, että hyvin harva pystyy siihen: kiipeämistä pelkkää köyttä pitkin ja sitten vapaapudotus. Itse uskalsin kolme ensimmäistä rataa, kummipoikani kiersi vielä neljännenkin.

 
Tykkään valtavasti näistä kiipeilypuistoista ja on ihanaa, että näitä on viimein saatu Helsinkiinkin ihan kaksin kappalein (toinen on Munkkivuoressa ja kolmas löytyy Leppävaarasta). Olen käynyt vastaavissa puistoissa Pyhtään Siriuksessa ja Turun Flowparkissa. Kiipeily on hauskaa ja radoilla saa turvallisissa puitteissa itsensä ylittämisen kokemuksia.

Viime viikolla olin mökkeilemässä Etelä-Suomessa ja poimin metsästä muutaman litran mustikoita kaiken saunomisen ja uimisen lomassa. Mustikoista syntyi seuraavana päivänä maitovanukaspiirakka Meri-Tuuli Lindströmin reseptillä (resepti julkaistiin edellisessä Divaanin numerossa sekä Meri-Tuulin uudessa keittokirjassa nimeltään Mökin keittokirja). Piirakasta tuli todella hyvää! Olin ylpeä siitä, että sain kiehautettua maitoa ilman pohjaan palamista. :)


Juhannuksen vietin tänä kesänä myös mökillä. Rannassa olevaan linnunpönttöön oli tällä kertaa majoittunut kirjosieppo (Ficedula hypoleuca), joka ruokki ahkerasti poikasiaan ja suhasi edestakaisin pesän liepeillä.

Herkuttelimme hyvällä ruoalla ja söimme epävakaisesta ilmasta huolimatta ulkona. Mukaan tarttui Valion resepti tuoreesta parsasta ja parmankinkusta. Oli herkullisen hyvää!

Mökiltä jatkoin matkaa Kuopioon ja Turkuun (niistä lisää myöhemmin). Turussa oli käynnissä keskiaikamarkkinat, joiden yhteyteen oli tänä vuonna jokirantaan avattu myös tavalliset markkinat. Niiltä ostin tämän kesän lempikoruni, turkoosin ruususormuksen ja siihen sopivat turkoosit korvakorut. Aivan ihanat!

 

2 kommenttia:

  1. Tuo kiipeilypuisto olisikin ollut kiva paikka omille poikaviikarivierailleni! Pitää muistaa ensi kerralla.

    Anne

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!