torstai 11. kesäkuuta 2015

Taste of Helsinki

Tänään alkoi Taste of Helsinki -tapahtuma Kansalaistorin puistossa. Olin jo heittänyt toivoni siitä, että jonain vuonna saisin aikaiseksi osallistua tähän ruokatapahtumaan (ihan oikeasti en uskonut, että ikinä menisin sinne, vaikka ajatus kovasti kiinnostikin). Tänään sain kuitenkin yllättäen tilaisuuden osallistua ja kun auringon paistekin hemmotteli ulkoilijoita, oli hetki mitä sopivin!

Taste of Helsinki on siis ruokatapahtuma, jossa pienellä alueella on kymmenkunta ravintolaa, viisi näytteilleasettajaa ja viisi viini- ja juomapistettä. Sisään tultaessa ostetaan markkoja, joilla voi lunastaa ruoka-annoksia eri ravintoloista ja muista kohteista.

Omaksi suosikikseni nousi turkulainen Kaskis-ravintola, jonka menusta ostin sekä alku- että pääruoan. Annokset ovat suhteellisen pieniä ja ajatus onkin, että maistellaan useita annoksia. Kaskisen alkuruokana oli sokerisuolattua lohta, savulohimoussea, saaristolaisleipää ja tilli-piimäkastiketta. Enpä olisi uskonut, että tilli-piimäkastike voi olla niin hyvää, että tekee mieli nuolla lautanen.


Pääruoista mainitsemisen arvoinen oli niin ikään Kaskisen ylikypsä possunkylki barbequekastikkeella ja varhaisperunoilla. Törkeän hyvää!


Jälkkäriksi otin Sinnen tuulihatun vadelmasorbetilla. Muiden kojujen jälkiruoat eivät oikein sytyttäneet, mutta onneksi Petris Chocolate Roomilla oli piste näytteilleasettajien teltassa: heillä oli toistaan herkullisempia herkkukuppeja tarjolla. Sieltä valitsin kesäisen mansikkaleivoksen.


Taste of Helsinki oli hauska kokemus ja päivällä ei tarvinnut jonotellakaan liikaa myyntipisteille. Tyyristä tuo syöminen vähän tuppaa olemaan, mutta konsepti on ihan mielenkiintoinen. On hauska päästä valitsemaan pieniä annoksia useista eri ravintoloista!

Vinkki viikonlopuksi: Etelä-Haagan alppiruusupuisto on täydessä kukassa!

2 kommenttia:

 1. Pitäis varmaan käydä tuolla Kaskiksessa. :)

  T: Hannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin pitäis. Se on ollut mulla jo pitkään listalla. Oon kyllä antanut itseni ymmärtää, että sinne on vaikea saada pöytää varattua, kun se on niin suosittu. Ehkä jonain päivänä pääsen sinne...

   Poista

Kiitos kommentistasi!