keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Päivä Galwayssä ja Moherin jyrkänteillä

Bunrattyn linnalta suuntasimme rannikon nähtävyyksien kautta pohjoiseen kohti Galwayta, jossa vietimme seuraavan yön. Aika moni amerikkalaisista romanttisista elokuvista pitävä tunnistaa tuon kaupungin nimen, sillä PS. I love you -elokuvan unohtumattomassa kohtauksessa lauletaan Galway girlistä.


Tuo biisi on aika koukuttava rallatus, eikö vaan? Galway on mukava pikku kaupunki, jossa on muutaman kadun kokoinen kävelykeskusta kauppoineen. Talojen julkisivut olivat varsinainen nähtävyys, sillä ne olivat kirkkaiksi maalattuja ja varsin kauniita.


Kävimme muutamassa kaupassa ihailemassa Galwayn sormuksia, tuota 1600-luvulta peräisin olevaa koruaihetta, jossa kaksi kättä pitelee sydäntä, jonka päällä on kruunu. Teimme muutamia matkamuisto-ostoksia ja minä ostin hauskan mustaa lammasta esittävän kännykkäkorun.


Tuloiltanamme söimme ensimmäisen pubiateriamme Eyren aukion laidalla olevassa The Skeff -pubissa. Tai oikeastaan se mielestäni kyllä oli ravintola, joka oli sisustettu pubiksi, sillä ruokalista oli liian laaja ja tasokas ollakseen "pelkkä" pubi. No, oli mikä oli, paikka oli joka tapauksessa aika iso ja vähän sokkeloinen sekä miellyttävän kotoisaksi sisustettu. Söimme muun muassa friteerattua brie-juustoa. Voitte varmasti arvata, että oli hyvää!


Monessa pubissa oli Irlannissa tarjolla erilaisia patoja ja stroganoffeja (kuten alla). Galwayn iltana otin itse pihvin bataattiranskalaisilla. Yhdessä paikassa söimme chicken pie'n (kanapiirakka), joka olikin mielenkiintoinen versio piirakasta, sillä pohja oli laitettu "täytteen" päälle kanneksi ja kanakastike löytyi lehtitaikinan alta hautumasta. Pubiruoka oli ihan hyvää ja ainakin täyttävää!


Monet Irlannin länsirannikolla vierailevat käyvät ihailemassa maisemia Moherin jyrkänteillä (Cliffs of Moher). Meillä kävi sikäli huono tuuri, että juuri kun olimme kiipeämässä jyrkänteille, alkoi sataa. Maisemien ihailu jäi siis muutaman valokuvan ottamiseen. Sateenvarjo oli ihan turhake, sillä tuuli piti huolen, että vesisade varmasti saavutti kohteensa tehokkaasti ja varmasti.


Maisemat olivat kyllä mahtavat enkä ihmettele, että Moherin kalliot ovat yksi Irlannin suosituimpia nähtävyyksiä. Ne kohoavat jopa parin sadan metrin korkeudelle. Kallioiden läheisyyteen on rakennettu turistikeskus, jossa voi tutustua kallioiden historiaan, geologiaan ja biologiaan. Lunnit, ne linnut siis, viihtyvät näillä nurkilla myös, mutta sateen aikana niitä ei kuitenkaan näkynyt. Olivat varmaan jossain kallionkolossa sateensuojassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!