keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Näkymätöntä silmille

Huomenna torstaina vietetään Runebergin päivää. Kävin sen kunniaksi ostamassa lähileipomostani Kannistolta runebergintorttuja ja ihailin samalla ikkunaan tehtyä asetelmaa. Löytyi sieltä Vänrikki Stoolin tarinatkin ja Fredrika Runebergin kuva.


Oletteko kuulleet, että ensi sunnuntaina vietetään lukurauhan päivää? Päivän tarkoitus on rauhoittaa koko päivä kirjojen lukemiselle - mikä sen ihanampaa! Karo Hämäläinen on kirjannut Facebook-tapahtumaan lukurauhan lain:
LUKURAUHAN LAKI
1§ Lukurauha koskee kaikenlaisia kirjoja ja kaikkia lukupaikkoja.
2§ Yhdessä lukeminen on sallittu.
3§ Yksin lukeminen on sallittu.
4§ Toisille lukeminen on sallittu.
5§ Toisen lukurauhan häiritseminen on kielletty.
6§ Oman lukurauhan häiritseminen toissijaisilla toiminnoilla on ankarasti kielletty.
Erityisesti pidän tuosta kuudennesta lain kohdasta, jonka noudattaminen tulee olemaan kaikkein vaikeinta. Minkäköhänlaisia rangaistuksia näiden rikkomisesta olisi soveliasta panna täytäntöön?

Olen pitänyt kohtalaista lukutahtia yllä nyt alkuvuonna. Monina iltoina olen onnistunut lukemaan noin tunnin verran ennen nukkumaan menoa ja se on ollut toimiva tapa: rauhoittaa sopivasti. Harmillisesti aina välillä eteen tulee kirjoja, joiden lukeminen sängyssä on hankalaa tai mahdotonta. Sellainen oli viimeksi Antoine de Saint-Exupéryn Pikku Prinssin kolmiulotteinen painos.


Olen lukenut Pikku Prinssin monia kertoja vuosia sitten ja kirjahyllystäkin se löytyy peräti sekä englanniksi että ranskaksi. Viime syksynä näin tämän ihanan kuvitetun kolmiulotteisen version Suomalaisessa kirjakaupassa ja pakkohan se oli hankkia. Nyt alkuvuodesta tartuin siihen ja huomasin, että olinkin unohtanut paljon yksityiskohtia tarinasta.
 

Fontti oli miellyttävää lukea ja kuvat olivat ihania. Tämä kirja piti kuitenkin lukea pöydän ääressä suuren kokonsa vuoksi.

"Ainoastaan sydämellä näkee hyvin.
Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä."
 Antoine de Saint-Exupery: Pikku Prinssi
 

2 kommenttia:

  1. Jossain ohi mennen törmäsin tuohon lukurauhan päivään. En kuitenkaan silloin ehtinyt siihen enempää perehtyä. Jos olisi parittoman viikon sunnuntai pyhittäisin päivän kyllä ehdottomasti lukemiselle (just mun kuuloinen juttu). Nyt täytyy yrittää sopivasti etsiä itselle aikaa kirjalle ja yrittää laittaa tuo muukin popula lukemaan; ehkä silloin ehtii itsekin sopivasti lukea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peukku yritykselle! En mäkään pysty KOKO päivää lukemaan. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!