keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Megazonessa

Kaiken kotona möllöttämisen ohella olen kokeillut sentään jotain uutta tässä kuussa.

Kävimme 11-vuotiaan kummipoikani kanssa Megazonessa, joka oli "sairaan siistii" ja "huippukivaa". Kokemus oli meille molemmille ensimmäinen ja siksi vähän jännittävä. Ruoholahden Megazonen nettisivuilta yritin tutkia mitä siellä oikein tehdään, mutta totta puhuen se selvisi kunnolla vasta ensimmäisessä pelissä. Olikin hyvä, että olin noudattanut nettisivujen kehotusta ja varannut meille kaksi peräkkäistä peliä (yksi peli kestää 22 minuuttia ja pelit varataan etukäteen netistä/puhelimitse). Ehdimme siis pelata kunnolla.


Megazone on peli, jossa joukkueet yrittävät tuhota toistensa kotipesiä. Laseraseilla (vaarattomilla tietysti) ammutaan vastustajia, joiden liivit rekisteröivät osumat. Pelialue on kaksikerroksinen halli, jossa on paljon seiniä ja kulmia. Yhteen peliin otetaan pelaajia korkeintaan 30, joten pelissä pelataan tuntemattomien ihmisten kanssa (ja tuntemattomia vastaan).

Saimme hyvät opastukset peliin ja pääsimme nopeasti kartalle pelin hengestä. Kahden muun joukkueen kotipesän tuhoaminen osoittautui varsin mahdottomaksi, sillä molemmissa vastustajajoukkueissa oli kaveriporukat, joilla oli luonnollinen ja hyvä strategia liikkua joukossa kaikkialla. Meidän joukkue taas oli hajanaisempi, joten olimme paljon heikompia saaliita. Se vähensi omaa mielenkiintoani peliin (miten niin muka olen suorituskeskeinen?!) ja jälkimmäisen pelin loppupuoliskon keskityin lähinnä opettelemaan ampumista.

Keskittymisestä ei kuitenkaan ollut mitään hyötyä, sillä pelin jälkeen saatavista tilastoista selvisi, että osumistarkkuuteni oli tokassa pelissä vain 25 % kun ekassa pelissä se oli sentään 38 %. Ensikertalaisen tuuria? Molemmissa peleissä vastustajat onnistuivat ampumaan minut huikeat 112 ja 114 kertaa eli suojautumiseni oli vähintäänkin onnetonta. Enkö ole oppinut mitään niistä kymmenistä FBI-elokuvista, joita olen koko elämäni katsonut?! Onneksi sain sentään itsekin silloin tällöin osuttua vastustajiin (84 kertaa).

Itseni osalta ei paljastunut mitään suuria luonnonlahjakkuuksia tähän lajiin, joten taidan toistaiseksi pysyä nykyisessä ammatissani. Mutta olihan se Megazone "sairaan siistii"! Meidän molempien mielestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!