sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Laiska viikonloppu

Olen viettänyt pitkästä aikaa tosi rauhallisen viikonlopun. Ilman sen kummempia suunnitelmia lähdin perjantaina töiden jälkeen kuljeskelemaan Stockalle (aika harvinaista), kävin moikkaamassa Stockan kaloja (vielä harvinaisempaa, en edes muistanut millä osastolla akvaario sijaitsi - kenkäosastolla, selvisi) ja ostin heräteostoksena (hyvin harvinaista) Comman tummansinisen pilkkumekon.

Mekko on ihana ja hyvä lisä työvaatteisiini. En usko ostaneeni aikaisemmin Comman vaatteita, sillä yllätyin positiivisesti kun jouduin kaksi kertaa hakemaan sovituskoppiin pienemmän koon mekosta. En muista koska olen viimeksi käyttänyt tämän kokonumeron vaatteita! :)

Viikonloppu jatkui lauantaina kuntoilemisen merkeissä. Olen ollut sitkeässä flunssassa enkä ole pariin viikkoon päässyt ollenkaan kuntosalille. Se on ollut tylsää kuin mikä, mutta nyt viimein päätin uskaltaa. Selkä kiitti päätöstäni. Samalla reissulla katsastin lähempää erikoiset Paasikiven aukiolle Lasipalatsin pohjoispäätyyn pystytetyt kiinalaiset lyhtysotilaat.

Terrakotta-armeijasta mallia ottanut lyhtyarmeija koostuu kahdeksastakymmenestä valoa hohtavasta lyhdystä, jotka pääsevät oikeuksiinsa parhaiten pimeään aikaan. Kiinalaista uudenvuoden juhlintaa varten pystytetyt lyhtysotilaat symboloivat elämänuskoa ja tulevaisuudentoivoa, ja ne on nähtävissä vielä 18. päivä asti. Metka idea! Värikkäät lyhdyt ovat vaikuttava näky kun tulee pimeään aikaan raitiovaunulla keskustaan päin.


Tänään oli laskiaissunnuntai, mutta en tänä nimenomaisena päivänä syönyt yhtään laskiaispullaa. Niitä on kuitenkin tullut syötyä pitkin viikkoja ja olen tullut siihen tulokseen, että paras laskiaispulla on Kanniston leipomon mantelitäytteinen ihanuus. Se maistuu täydelliseltä Lapsang Souchong -savuteekupillisen kanssa.


Herkuttelun sijaan tein pitkästä aikaa *oikeaa* ruokaa ilman mitään puolivalmisteita (no okei, käytin kasvisliemikuution). Kun on vähän flunssainen ja ulkona kylmä, on alkanut tehdä mieli keittoja. Kaivoin kansioistani esille minestronekeiton reseptin, jota en muista aikaisemmin tehneeni. Ravitsevaa ja herkullista!
Minestronekeitto

1 sipuli
1 tl ruokaöljyä
2 tl paprikajauhetta
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl tomaattipyreetä
100 g saunapalvikinkkua
3 porkkanaa
100 g pala palsternakkaa
1 paprika
2 dl makaronia
1/2 dl silputtua timjamia

Kuori ja silppua sipuli. Paloittele porkkanat, palsternakka, kinkku ja paprika. Kuumenna tippa öljyä kattilassa ja kuullota sipulit ja paprikajauhe. Lisää vesi, liemikuutio ja tomaattipyree sekä pilkotut porkkanat ja palsternakka. Keitä kunnes vihannekset ovat melkein kypsiä. Lisää kinkkukuutiot, paprikapalat ja makaronit. Keitä kunnes makaronit ovat kypsiä. Silppua pinnalle tuoretta timjamia.
Tarkoitus oli tänä viikonloppuna tehdä paljon kaikkea hyödyllistä, mutta en tehnyt. Kyllä tämä talvi vaan on ainakin omalta osaltani sellaista aikaa, että tavallisten asioidenkin tekemiseen menee tuplaenergia. Tämä viikonloppu kului enemmänkin energian varastoimiseen (mikä on tietysti hyvä sekin). Myös blogikirjoittaminen tuntuu nyt takkuavan ja postausten väli tuppaa kasvamaan harmillisen suureksi. Koittakaa kestää, kyllä minä taas aktivoidun kun auringonvalo lisääntyy!

Terkut Stockan kaloilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!