tiistai 23. joulukuuta 2014

Valkoista joulua!

Viime yönä Helsinkiin(kin) satoi kaunis lumipeite, joka koristi maisemat joulua varten.

Viime viikot ovat olleet kiireisiä ja uuvuttavia, päivät ovat vilahtaneet ohi tehtävälistoihin viivoja vedellen. Nyt edessä on useampi päivä rentoutumista ja rauhoittumista, mikä ei olisi voinut tulla parempaan saumaan.

Joulumieli on korkealla, kiitos aina silloin tällöin varastettujen rentoutumishetkien sekä kaiken mukavan jouluisen puuhailun. Onnistuin mahduttamaan kalenteriini kahdet kauneimmat joululaulut, joissa lauloin sieluni kyllyydestä (todeten samalla, että jos meinaa laulaa kovaa, kannattaisi lukea erityisen tarkasti niitä laulujen sanoja siitä lehtisestä eikä kailottaa vähän sinne päin)... Nooo, mitä pienistä! :)

Kaunista ja rentouttavaa joulua kaikille!

PS. Leivoin muutama viikko sitten piparkakkumuffineja, joihin taiteilin suklaakuorrutuksen. Muffinit onnistuivat hyvin, mutta kuorrute oli hiukan äkkimakea, joten alla hieman tuunattu ohje.

 
Piparkakkumuffinit

100 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3-4 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaviiliä
0,5 dl appelsiinimehua

Koristeeksi:
2 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
hedelmiä tai suklaarouhetta

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kermaviilin ja appelsiinimehun kanssa. Jaa taikina muffinivuokiin. Vuoat saavat tulla 2/3 täyteen. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Jäähdytä. Vaahdota kerma ja sokeri. Pursota kermaa muffinien päälle ja leikkaa koristeeksi hedelmiä tai rouhi suklaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!