torstai 4. joulukuuta 2014

Matkahaaveita

Lueskelin tänä syksynä jotain Mondo-matkalehden numeroa, kun sain päähäni tehdä listan matkakohteista, joihin haluan matkusta ennen kuin täytän 40. Liian usein matkakohteeni valikoituvat sellaisilla kriteereillä kuin kustannukset, vuodenaika ja matkaseura, eikä niinkään sen perusteella minne oikeasti olen haaveillut matkustaa. Siksi tuntui tärkeältä kerrankin miettiä asiaa oikeasti. Ehkä haaveeni näin listaamalla jopa toteutuu...
  • Praha on ollut listalla jo vuosikaudet, siitä lähtien kun siitä ensimmäisen kerran alettiin kohista (eli kai noin vuosikymmen sitten). Nyt suurin pöhinä on jo laskeutunut ja  "kaikki" ovat käyneet siellä, minua lukuun ottamatta. Oletan, että kaupunki on kaunis ja mielenkiintoinen, mutta en tiedä pitääkö se paikkansa. Olisi joka tapauksessa jo aika minunkin käydä katsomassa.
  • Tein vuonna 2010 roadtripin Skotlannissa ja jäljelle jäi kova kaipuu takaisin. Ajoimme reittiä Edinburg - Glasgow - Oban - Isle of Skye - Inverness - Edinburgiin. Näimme upeita maisemia ja söpöjä pieniä kyliä, kohtasimme uskomattoman ystävällisiä ihmisiä ja tutustuimme Skotlannin kiehtovaan historiaan. Silti niin paljon jäi näkemättä! Nyt haluaisin käydä itärannikolla sekä korkeammalla ylämaalla eli Invernessin pohjoispuolella.
  • En ole käynyt jenkeissä, mutta New Yorkin haluaisin kyllä nähdä. Vastaavasti Aasiasta haluaisin käydä Japanissa, mutta molemmat ovat kohteita, joiden matkabudjettiin pitäisi säästää vähän enemmän kuin kolme kuukautta. Siksi tarvitsisin matkustamiseeni vähän enemmän suunnitelmallisuutta. Kiusaus lähteä sopivan loman tultua johonkin edulliseen ja helppoon kohteeseen on toistaiseksi ajanut näiden haaveiden yli.
  • Olen ollut Kreikassa viimeksi teini-iässä, mutta mitä kauemmin aikaa kuluu, sitä suuremmalla kaiholla muistelen Kreikan kuumaa aurinkoa, herkullista ruokaa ja sinistä merta. Kuvat esimerkiksi Santorinilta ovat henkeäsalpaavan kauniita!   
  • Tukholmassa olen käynyt lukuisia kertoja, mutta aina osana risteilyä. Olisi mahtavaa lentää sinne joku kerta pidennetyksi viikonlopuksi ja tutustua kaupunkiin ja nähtävyyksiin ihan kunnolla eikä pelkästään perusturistikohteisiin kuten vanhaan kaupunkiin ja sitten kiiruhtaa takaisin laivaan. Jostain syystä olen lentänyt viikonloppumatkoille muualle Eurooppaan, mutta länsinaapuri on jäänyt kokonaan välistä. 
  • Viime vuosina olen tuntenut yllättävää houkutusta Saksan kaupunkeja kohtaan ilman sen kummempaa selitystä. En oikeastaan tunne niitä edes sen vertaa, että osaisin sanoa missä niistä haluaisin käydä. Mieleeni on vain iskostunut saksalainen idylli ja valkoiset mustaristikkoiset talot. Hampurissa haluaisin käydä, mutta myös Hannover, Bremen, Düsseldorf, München, Köln ja Frankfurt kiinnostavat. (Myös Strasbourg Ranskan puolella olisi mahtava kokea!) 
Huh, olipas vaikeaa laatia tällainen lista! Hankaluus oli tietysti kohteiden valinnassa, sillä listalle sai tulla korkeintaan seitsemän kohtaa. On realistista ajatella, että voin tehdä maksimissaan yhden tällaisen suunnitelmallisen matkan vuodessa, ja vuosia nelikymppisiini on seitsemän. Listalta jäivät ulos muun muassa sellaiset kohteet kuin Rooma, Australia, Pariisi, Ranskan maaseutu, Los Angeles, Dublin, Lontoo ja Thaimaa, joihin myös olisi erittäin mukava päästä. Vaan kun ihminen ei voi olla samaan aikaan kovin monessa paikkaa...

Minne sinä haluaisit matkustaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!