sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Jouluostoksilla

Kävin lauantaina tekemässä viimeisiä joululahjaostoksia ruuhkaisissa kaupoissa. Yleensä hankin joululahjat hyvissä ajoin, jotta vältyn ihmispaljoudelta, tönimisiltä ja talvitakin alla selkää pitkin valuvilta hikipisaroilta. Jotenkin tänä vuonna kävi kuitenkin niin, että siellä minä seisoin, ruuhkassa, tuhansien muiden ihmisten kanssa. Akateemisen kirjakaupan kassajono kiemurteli koko kaupan toiseen päähän asti. Hermohan siinä meinasi mennä viimeistään siinä vaiheessa kun en osannut tehdä tiukkoja päätöksiä mitä ostan ja mistä. (Siinä on muuten jotain koomista, kun menee hermo omaan itseen ja omaan jahkailuun, mutta silti ei pysty lopettamaan kumpaakaan, jahkailua eikä hermostumista.)

Pakenin Kämp Gallerian Zen Sushiin rauhoittavalle umeshulle ja hiljentämään vatsani kurinan. Japanilainen luumuviini toi hauskasti mieleen joulutortut.


Ja niin siinä kävi, että kun olin hetken lueskellut lehtiä ja ajatellut mukavia, oli päätöstenkin tekeminen hurjasti helpompaa. Loput jouluostokset sujuivat hyvässä sovussa itseni kanssa.

Onnistuin kuitenkin tuhraamaan ostoksiini lähes koko päivän käymällä suurin piirtein jokaisessa paikassa kahdesti (ensin katselemassa ja myöhemmin ostamassa). Tuomaan markkinoilla tuplasti käyminen ei harmittanut ollenkaan, sillä Helsingin joulumarkkinat ovat tänä vuonna erityisen vetävät ja tyylikkäät. Keskellä Senaatintoria on vanhan tyylinen karuselli, joka hehkuu kultaista valoa hämärässä ja vetää puoleensa kaikkia metrin mittaisia. Karusellin läheisyydessä on erilaisia ruokakojuja, joista saa ostaa glögiä tai muuta vatsan täytettä. Karusellin ja ruokakojujen ympärille on ripoteltu myyntikojukäytävät kodikkaan sokkeloisesti.


Markkinoilla oli mainio tunnelma ja kojujen uusi sijoittelu on edellisiä vuosia toimivampi. Karuselli toi markkinoille elämää, liikettä ja hehkua. Mielestäni nämä markkinat vetävät hyvin vertoja Keski-Euroopan vanhojen kaupunkien joulumarkkinoille! Toivottavasti Helsingin matkailumarkkinointi ottaa näistä kaiken hyvän irti.

Tuomaan markkinat ovat avoinna Senaatintorilla joka päivä klo 10-19 aina 21.12. asti. Omaan laukkuuni ostin markkinoilta Gourmet Sarfvikin taatelikakkua, karpalo-saaristolaislimppua ja sinappisilakoita. Iloitsin, kun löysin yhdestä kojusta lumikarpaloita  (tuoreita karpaloita, jotka ovat saaneet päälleen paksun tomusokerikuorrutteen). Ne poksahtavat suussa hauskasti ja maistuvat samaan aikaan ihanalta karpalolta ja makealta. Ostin ne siinä tarkoituksessa, että annan ne eteenpäin lahjaksi, mutta voi olla, että syönkin ne itse...

Kotimatkalla poikkesin Kansallismuseolla, jonka pihalla on hauska joulukuusimetsä. Siellä on tammikuun ensimmäiseen päivään asti 36 eri tavoin koristeltua joulukuusta valoineen. Kaunista! Samalla piipahdin museon aulassa, jossa oli museokauppojen joulumyyjäiset. Sieltä ostin mukaani vielä glögin tuoksuista saippuaa. Joulu alkaa nyt tuoksua kaikkialla.


6 kommenttia:

 1. Ootpas löytänyt kivoja paikkoja :). Mä suuntaan huomenna kaupungille, saa nähdä kuin paha ruuhka on... Lauantaina oltiin täällä kehä I:n ulkopuolella kaupassa ja se oli aivan tyhjä, mikä on todella harvinaista. Ilmeisesti kaikki olivat joko keskustassa tai kauppakeskuksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa ostoshetkeä tänään keskustassa! :)

   Poista
  2. Ei ollut muuten hirmuisen ruuhkaista. Tosin en myöskään löytänyt yhtään joululahjaa, mutta itselle tein taas pari löytöä...

   Poista
  3. Hyvä, että ei ollut ruuhkaa - se on niin ärsyttävää. Lahjat itselle on aina kiva juttu. :)

   Poista
 2. Vähän harmittaa että kuulin joulukuusimetsästä vasta nyt, se olisi ollut kiva nähdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä sellainen järjestetään myös ensi vuonna! Toivotaan niin. Se oli kiva tapahtuma. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!