keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Passion for Passio

Helsinki on saanut piristävän ravintolauutuuden viitisen kuukautta sitten Kalevankadulle. Kyseessä on ravintola nimeltä Passio. Ravintola mainittiin Mondo-lehden panimoravintoloita käsittelevässä jutussa (Passion oluet tuodaan savonlinnalaisesta panimoravintola Huvilasta) ja vaikka en oluita juokaan, ajattelin, että kyseessä saattaisi olla kokeilemisen arvoinen paikka.

Ja olihan se. Lista oli aika suppea mutta harvinaisen monipuolinen. Ilolla kiinnitin huomiota siihen, että menu sisälsi kasvisvaihtoehtoja, jotka olivat tarkkaan mietittyjä. Niihin oli selvästi panostettu samalla tavalla kuin muihinkin annoksiin, mitä ei valitettavasti voi sanoa kaikista ravintoloista. Seurueeni kanssa päädyimme ottamaan kolmen ruokalajin yllätysmenun, joka oli hyvä valinta. Aluksi saimme suussa sulavaa lohta herkullisten lisukkeiden kanssa.


Pääruoaksi yllätysmenu sisälsi tällä kertaa mureaa ja maukasta porsasta kantarellien ja perunapyreen kanssa.


Ennen oikeaa jälkiruokaa saimme kokin tervehdykseksi ahvenanmaalaista pannukakkua. Pidän kokeista, jotka lähettävät jälkiruokatervehdyksiä. Pisteet kotiin!


Oikea jälkiruokamme oli suklaakakkua kirsikkakompotilla. Nam!


Annokset olivat suhteellisen pieniä kuten tämän tyyppisissä ravintoloissa on tapana, mutta kolmesta ruokalajista + kahdesta kokin tervehdyksestä tulin itse ihan riittävän täyteen. Voi olla, että joku urheilijanuorukainen jäisi nälkäiseksi, mutta ravintolassa on tarjolla myös viiden ruokalajin menu.

Ravintolassa oli rento tunnelma ja pidin tarjoilijattaremme rennon suorapuheisesta tyylistä. Täällä oli helppo olla! Salin lamput oli tehty isoista vanhoista viinipulloista poistamalla niistä pohjat, mikä oli hauska yksityiskohta. Täällä tulee varmasti käytyä uudestaankin!

3 kommenttia:

  1. Myös minä suosittelen Passionia. Yleensä olen pettynyt fine dining-ravintoloihin, mutta Passionin ruoka oli todella hyvää, eikä mikään ruokalaji tuottanut pettymystä. Kannattaa ottaa kolmen tai viiden ruokalajin menu.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tiedosta! Mukavaa, että piditte kirjoituksestani.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!