lauantai 20. syyskuuta 2014

Keskuspuisto 100 vuotta!

Arvatkaa mitä. Kävin pari viikkoa sitten elämäni ensimmäistä kertaa Helsingin Keskuspuistossa. Ja tänä vuonna se puisto täyttää 100 vuotta! Oikea syntymäpäivä oli toukokuussa, sillä 21.5.1914 Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Bertel Jungin suunnitelman Keskuspuistosta toteutettavaksi.

Tänä kesänä Keskuspuistoa on juhlittu erilaisissa tapahtumissa, joista minulla ei ole ollut tietoakaan. Havahduin asiaan vasta tänään lukiessani Hesaria, jossa oli pikkuinen ilmoitus huomisesta Keskuspuisto kutsuu -vaellustapahtumasta. Ohjelma vaikutti mielenkiintoiselta, mutta vauhdikkaan viikon jälkeen aion kuitenkin viettää sunnuntain kotona omissa oloissani.

Kun kävin ystävien kanssa kävelyllä Keskuspuistossa liikuimme puiston eteläosassa, jossa liikenteen huminaa ei päässyt karkuun. Itämään jäi kuitenkin ajatus käydä joku kerta vielä tutkimassa Keskuspuiston pohjoisosiakin. Luonto eteläosassakin oli monipuolista ja kaunista.

Jos sinultakin meni tämä Keskuspuiston juhlavuosi ohi huomaamatta, ehdit vielä loppuvuodesta tutustua marraskuussa avautuvaan Keskuspuisto-aiheiseen näyttelyyn Kampissa.

2 kommenttia:

  1. Ajelin kerran pyörällä Keskuspuiston läpi Vantaanjoelle asti. Ihana tunnelma, ihan aarniometsämäistä osiltaan. Minulla ei ollut karttaakaan mukana, pudottelin vain menemään. Pieni seikkailu lämpimänä kesäpäivänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohan on loistava idea, kiitos vinkistä! Pistän sen mieleen ja toteutan itsekin ensi kesänä! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!