tiistai 24. kesäkuuta 2014

Kesäloman aloitus

Aloitin kesälomani viikko sitten ja vietin viime viikon Keski-Euroopassa Benelux-maissa. Kerron reissustani enemmän sitten kun saan purettua kaikki kuusisataa valokuvaa kamerastani... Oli mahtava reissu ja tuli pohdittua monia mielenkiintoisia asioita (kuten miksi Suomessa on edelleen niin vähän tuulivoimaloita). Historiaakin tuli muisteltua siinä määrin, että kotiin palattuani kaivoin yläasteen historiankirjan esille.

Etelämpänä oli ilmeisesti hiukan lämpimämpää juhannuksena kuin koto-Suomessa, mutta lähtiessäni oli Suomessakin lämmintä. Hemmottelin itseäni loman aluksi "hellejuomilla". Löysin K-kaupan juomahyllystä raparperilimsaa ja viime kesän Berliinin matkasta muistuttavaa apfelschorlea. Jälkimmäistä en ole vielä maistanut, mutta raparperijuoma oli kirpeän herkullista, juuri sopivaa lämpimän päivän viilentäjää jääpalojen kanssa.


Samalla ostin myös kaksi tuttua teepohjaista juomaa, Arizona-merkkistä mustikanmakuista valkoista teetä ja Little Miracles -merkkistä kirsikan makuista valkoista teetä. Nämä ovat varsinaisia piilosokeripommeja ja mauiltaankin aika makeita, mutta tykkään niistä paljon. Ne jäävät nyt odottelemaan seuraavia lämpimiä päiviä.

Muutama viikko sitten osallistuin Hulin järjestämään Vaatteet vaihtoon -kierrätystapahtumaan. Tapahtuma oli menestys! Huli oli kutsunut talon täyteen ystäviä ja jokainen toi mukanaan tarpeettomia vaatteita kierrätettäväksi. Tein oman suursiivoukseni vaatekaappeihini ja saavuin paikalle kahden vaatekassillisen kanssa. Kotiin palasin mukanani monta "uutta" vaatetta: jakku, villatakki, caprit, pari paitaa ja muutama neule. Samalla kun pääsin eroon vaatekaapin turhasta täytteestä, sain vaihtaa sen johonkin käyttökelpoiseen.


Olen aikaisemmin osallistunut vastaaviin vaihtotapahtumiin pienemmässä kaveriporukassa. Silloin jo havaitsin, että vaikka olimme eri kokoisia ja pituisia, vaatteet usein siitä huolimatta löysivät uuden kodin. Huli ja Omenainen kirjoittivat tapahtumasta omat postauksensa täällä ja täällä ja kuvailivat tarkemmin miten ilta eteni. Meillä oli tosi hauskaa!

4 kommenttia:

 1. Vaatteidenvaihtoillan vaatteet ovat olleet täällä ahkerassa käytössä! Kiitos kun tulit mukaan. :)

  VastaaPoista
 2. Oli kyllä tosi ylläri että vaikka itse olin kyllä suurempien naisten laidalla näissä kutsuissa niin silti kassillinen tavaraa lähti mukana kotiin :D Oli kiva nähdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva nähdä suakin livenä pitkästä aikaa! Lueskelen sun blogia säännöllisesti. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!