tiistai 4. maaliskuuta 2014

Kevätretki Tallinnaan

Kävin työkavereiden kanssa pyörähtämässä Tallinnassa. Aina kun käyn siellä, ihmettelen miksen käy Tallinnassa useammin. Pirteä Keski-Eurooppalainen kaupunki niin lähellä ja helposti saavutettavissa!

Vietimme rattoisan päivän lähinnä ympäriinsä kävellen ja kaupoissa kierrellen. Kävimme syömässä Controventossa, joka oli oikein kelpo ruokapaikka seurueellemme.

Sää oli pilvinen ja myöhemmin iltapäivällä satoi muutamia vesipisaroitakin, mutta vanha kaupunki oli silti kaunis ja putiikeissa sisällä oli oikein hyvä sää. :)


Pitkä tovi vierähti Vivian Vaulla, kun ihailimme upeita ja värikkäitä kenkiä.

Talissa tutkin (jälleen) suurella mielenkiinnolla Eestiläisiä design-tuotteita ja päädyin lopulta ostamaan magneetilla jääkaapin oveen kiinnitettävän muistilehtiön, jonka lehdissä oli vitsikäs teksti: "Amazingly idiotic ideas". (En ole vielä saanut yhtään ilmiömäisen idioottia ideaa, jota olisin voinut taltioida lehtiöön.)

Tali on yksi lempikauppani Tallinnassa ja toinen on Deko. Molemmat sijaitsevat samalla kadulla (Voorimehe) aivan Raatihuoneenaukion   vieressä. Tämä hauska liitutaulu oli Dekon seinällä.


Teeni käyn ostamassa Kohvierista ja tälläkin kertaa mukaan tarttui kuusi erimakuista teesekoitusta, mm. mangoa, vaniljaa ja kirsikkaa. (Onneksi Viro kuuluu EU:hun, joten teetä saa tuoda vapaasti juuri sen verran kuin haluaa!)

Kun kiertely alkoi väsyttää, kävin kahvilla Maiasmokkissa, joka on Tallinnan vanhin kahvila. Tällä samalla paikalla on ollut kahvila vuodesta 1864 lähtien! Nykyään se on Kalev-makeisfirman omistuksessa ja vitriinit notkuvat mitä erilaisempia herkkuja. Kahvilan kanssa samassa rakennuksessa sijaitsee marsipaanimuseo, jossa täytyy vielä joku päivä vierailla.


Vaatteita ei kaupoista tällä kertaa tarttunut mukaan kuin yksi paita Reservedistä. Ihastuin siinä olevaan hopeiseen kuvioon (ja glittertimantteihin!). Laivalta ostin alennuksesta Body Shopin hedelmäisen tuoksuisia vartalovoiteita ja -kuorinta-aineita.

Löysin myös laivalta nätin korukellon, jollaista olen kaivannut jo jonkin aikaa sen jälkeen kun edellinen kelloni hajosi. Aluksi kuvittelin, etten tarvitse rannekelloa enää nykypäivänä mihinkään, mutta yllättäen aina silloin tällöin tulee vastaan tilanteita, joissa kännykkää ei vaan voi kaivaa esille.


Aikaisemmin ei ole tullut mieleen, että myös musiikki on Virossa edullisempaa. Nyt ostin itselleni Viru-keskuksen musiikkikaupasta Robbie Williamsin viimeisimmän levyn Swings both ways, jonka ensimmäisestä biisistä olen viime päivinä huumaantunut. Shine my shoes, ladies and gentlemen!


Mutta ei kai Robbie ala harmaantumaan...?

6 kommenttia:

  1. Onpas hyvä tuo Robbien uusi biisi, en ollut sitä vielä kuullutkaan.

    Susanna

    VastaaPoista
  2. pitääpäs laittaa nämä vinkit talteen seuraavaa Tallinna-reissua varten :). Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallinna on kyllä sen verran kiva paikka, että siellä voisi reissailla useamminkin!

      Poista
  3. Hyviä vinkkejä meijän tulevalle Tallinnan reissulle. :) Siis kesällä ollaan vasta kyllä menossa...

    T: Hannele

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!