maanantai 3. helmikuuta 2014

Oo-la-laa, mikä ravintola Pariisissa!

Lempiravintolani Pariisissa on tunnelmallinen Le Coupe Chou. Se sijaitsee Latinalaiskortteleissa vastapäätä Pikku Prinssin pubia vain lyhyen matkan päässä metroasemalta. Löysin ravintolan suosituksen perusteella ja nykyään se kuuluukin jokaiseen Pariisin vierailuuni.


Le Coupe Chou on kodikas takkoineen ja kattoparruineen, ja sisustuksessa on autenttinen tuntu (en kyllä ole käynyt koputtelemassa kattoparrujen ja tiiliseinien aitoutta). Ravintola jatkuu sokkeloisena pienen ravintolasalin toisessa päässä, jossa on muutamia huoneita lisää (olen käynyt tutkimassa - WC-tilat ovat ihan toisessa suunnassa).

Ruokalista koostuu ranskalaisen keittiön mauista ja on saatavilla myös englanniksi, mikä on Ranskassa epätyypillistä. Annokset ovat varsin kohtuullisen hintaisia ja niissä on hyvä hinta-laatusuhde. Tarjoilijat ovat vierailuillani olleet rentoja ja huomaavaisia (mikä sekin on epätyypillistä Pariisissa).


Le Coupe Choun jälkiruokalistalla on tuhatlehti-leivos (mille feuille), joka on varsinainen kokin spesiaali. En ole eläessäni syönyt niin suurta jälkkäriä! Tai siis olen, täällä, kaksi kertaa. Onneksi osa siitä on ilmaa lehtikerrosten välillä. Se on todella herkullinen leivos, voin suositella. :)


Tähän päättyy Pariisin reportaasini tältä erää. Seuraavaa matkaa odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!