torstai 27. helmikuuta 2014

Meni jo!

Aurinko kävi meitä pääkaupunkilaisia ilahduttamassa muutaman päivän ajan. Tiistaina valoilmiö tuntui niin erikoiselta, että lähdin töistä paria tuntia aikaisemmin ja menin kävelylle Töölönlahden rantaan. Nollakelissä ei ole mitään muuta vikaa kuin se, että lähes aina on pilvistä. Näistä harvinaisista hetkistä täytyy siis osata ottaa kaikki ilo irti!

Sain viime viikolla ensimmäisen kosketusnäyttöisen puhelimeni, Samsungin Galaxy S4 minin ja menneiden päivien illat ovatkin menneet puhelimeen tutustuessa. Kaikenlaista kummallista on tullut vastaan. En aluksi esimerkiksi osannut vastata puhelimeeni. Meni monta päivää ja kolme missattua puhelinsoittoa ennen kuin hoksasin, että vastaaminen ja herätyskellon sammuttaminen eivät suinkaan onnistu tökkäämällä vihreää kuvaa vaan sormea täytyy liu'uttaa sen kohdalla. En kovin usein saa puhelinsoittoja, joten opin tämän vasta neljäntenä päivänä. :)

S4 on hirmuisen kätevä, vähän liiankin, sillä nyt kaikki liikenevät tyhjät hetket menevät netin syövereissä ja osa siitä on täysin tarpeetonta surffausta. Raitiovaunussa ei enää tule luettua Talouselämää tai Kuukausiliitettä vaan kulutettua aikaa Facebookissa. Tästä muutoksesta en välttämättä pidä. Kohta alkavat lehdet kasautua!

Jännitin vähän kosketusnäyttöä, mutta olen onneksi oppinut tosi nopeasti kirjoittamaan näppäimistöllä (heti kun sain sen karmean ennakoivan tekstinsyötön pois päältä). Eihän se yhtä kätevää ole: perinteisellä näppiksellä pystyin kirjoittamaan ilman, että katsoin kirjaimia. Mutta eiköhän se vauhtikin tästä vielä kasva, kun sormet oppivat.

Eniten kosketusnäyttöpuhelimessa odotin kameran tuomia mahdollisuuksia. Onkin mahtavaa, että nyt kamera on aina mukana! Viikonloppuna Tallinnassa tajusin kuitenkin, että ei tuo mobiilikamera silti korvaa pokkarikameraa (ainakaan tämä Samsungin). Kännykällä on yllättävän hankala saada tarkkoja kuvia ja maisemakuvat eivät mielestäni ole yhtä hyviä kuin pokkarilla otetut. Toki lähikuvat ja erityisesti ruokakuvat onnistuvat paremmin ja siihen tämä onkin oivallinen. Tämän postauksen kuvat on kaikki otettu kännykälläni. Kuvien muoto on myös jännä: leveitä mutta matalia (tai korkeita mutta kapeita).Erilaisia uusia sovelluksia en vielä Facebookin lisäksi ole lataillut. Suosituksia? Pettymyksekseni Androidin musiikkisovelluksesta ei löytynyt replay-toimintoa, joka on minulle ihan elinehto. Haluan kuunnella samaa biisiä monta kertaa peräkkäin. Toistaiseksi siis joudun kantamaan mukanani mp3-soitintani.

Ystäväni H oli käymässä Turusta ja kävimme burgereilla Morrison'sissa
Ateneuminkujalla. Söin ehkä elämäni parhaimmat lohkoperunat! Yleensä minulta jää ranskalaiset ja lohkoperunat näistä annoksista syömättä, mutta Morrison'sin lohkikset olivat todella hyviä. Hampparikin maistui!

4 kommenttia:

 1. Uuuh, kaiken tämän laihdutuksen keskellä tuo hampurilainen ja erityisesti perunat näyttää ihanilta! Ihana oli myös tuo sun varjokuva, jotenkin mystisen kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koita kestää! :) Tsemppiä laihdutukseen, sinnikkyys palkitaan!
   Auringonvalo oli tosiaan tiistaina jotenkin maaginen. Siinä oli ihania erikoisia sävyjä.

   Poista
 2. Jos et vielä ole näitä sovelluksia löytänyt puhelimeesi, niin ovat ihan katsomisen arvoisia (näitä siis käytän usein):
  Andropas - reittiopas pääkaupunkiseudun liikenteeseen
  Lainari - helmetin kirjastosovellus. Kätevä uusia lainat tai lainata kaverilta
  Mega Flashlight - taskulamppua tarvii silloin tällöin
  Messenger - facebookin erillinen mese. Kätevämpi kuin facebookin sisällä viestittely

  ...toki mulla on aika monta muutakin sovellusta, mutta noi ainakin on hyvii :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!