lauantai 7. joulukuuta 2013

Ei mennyt ihan kuin Strömsössä...

Kutsuin taannoin muutaman ystävän kylään ja ajattelin kokeilla ensimmäistä kertaa elämässäni tehdä panna cottia glögipäällysteellä. Maultaan niistä tulikin tosi hyviä, mutta ulkonäkö ei mennyt ihan niin kuin piti...

Tältä niiden piti näyttää (yksi onnistui)...


Tältä ne sitten oikeasti näyttivät:


Panna cottien päälle tullut glögimehu valui siis hyytymisen aikana lasin pohjalle. Syytä tälle ilmiölle en ole keksinyt. Olisiko se voinut johtua siitä, että lasien pinta oli epätasainen? No, oli miten oli, itse panna cotta oli tosi herkullista, mutta ensi kerralla en kyllä yritä hyydyttää glögiä sen pinnalle.
Panna cotta
(neljä annosta)
5 dl kermaa
0,75 dl hyytelösokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata

Mittaa kerma, hyytelösokeri ja valkosuklaa kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua n. 30 sekunttia sekoittaen samalla seosta. Nosta kattila levyltä, sekoita vaniljasokeri joukkoon ja anna jäähtyä hetken. Kaada seos varoen pieniin laseihin ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ennen tarjoilua panna cottien päälle voi kaataa esimerkiksi kaupan valmiita mehukeittoja tai hilloa. Itse panna cotta on valkosuklaan ansiosta aika makeaa, joten jokin kirpeämpi maku tai marjat sopisivat erinomaisesti päälle.

2 kommenttia:

  1. Oho, onpa outoa! Mutta makuhan se on tärkein ja tulihan tuossa sitä kerrosefektiä myös mukaan. Mä olen kokeillut panna cottaa vain kerran, viime jouluna, ja silloin se onnistui ihan hyvin. "Päällysteenä" oli sekahedelmäkeittoa.

    Ihania Turku-kuvia muuten edellisessä postauksessa! Multa on mennyt koko joulu-Turku ihan ohi, kun en ole edes kaupungille ehtinyt markkinoista puhumattakaan... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ehdit vielä ihan hyvin markkinoille ja ihastelemaan joulukatua! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!