perjantai 22. marraskuuta 2013

Croissant-dieetti?

Kiirehdin toissaviikolla töistä aikaisin kotiin, sillä aurinko paistoi ja halusin ehtiä kävelylle ennen auringon laskua. Ehdinkin reippailla runsaan puoli tuntia ennen kuin pimeys laskeutui. Täytyy tosissaan alkaa harkita pikkulenkkejä lounastunnilla, jotta ehtisi nähdä pilkahduksen aurinkoa muutenkin kuin työpaikan ikkunasta.

Luonani kävi ruokavieraita isäinpäivänä. Tarjoilin kesäkurpitsarisottoa, savulohta ja fetasalaattia. Kaikista onnistunein osa ateriaa oli kuitenkin uudella bruchetta-reseptillä toteutetut ruokaisat leipäset.
Vuohenjuustobruchetat

Ciabattaa tai muuta vaaleaa leipää
2 rkl punaista pestoa (käytin kyllä itse paljon enemmän)
100 g ilmakuivattua kinkkua
2-3 pihvitomaattia
100 g pehmeää vuohenjuustoa
1 kesäkurpitsa
(parmesanjuustoraastetta, oma lisäykseni)
 
Leikkaa leivästä neljä tuhtia palaa. Voitele palat punaisella pestolla. Aseta päälle ilmakuivattua kinkkua sekä tomaatti- ja vuohenjuustoviipaleita. Peitä pinta kesäkurpitsaviipaleilla. Ripottele päälle parmesanjuustoraastetta. Kuorruta leipiä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Sinne se aurinko meni.

Ilokseni sain muuten näin pikkujoulukauden alettua todeta, että croissant-dieettini toimii! Sen logiikka on yksinkertainen: syö viikossa 1-4 croissanttia (myös pain de chocolat -leipäset käyvät) ja ensi jouluna mahdut sellaisiin vaatteisiin, joihin et tänä vuonna mahdu. Aloitin itse croissant-kuurini kesällä Berliinissä ja Etelä-Ranskassa, jossa croissantteja tuli nautittua monena päivänä. Syksyllä La Cantine ja Kampin Kakkukeisari ovat pitäneet huolta säännöllisistä croissant-annoksistani. Ajatella, missä mitoissa olisinkaan, jos olisin syönyt croissantteja säännöllisesti koko vuoden! 
 
Tyhjä uimaranta

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!