keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Turun ravintolavinkkejä

Minulta kysytään toisinaan vinkkejä Turun reissuja varten, joten ajattelin tehdä niistä ihan omat postauksensa. Tähän innoitti myös Eeva Kolun taannoinen ihania muistoja herättänyt ansiokas Turku-postaus. Oli kuitenkin hauska huomata, että listoissamme on jonkin verran eroja (ei kyllä kovin paljoa). Anyways, tässä teille, olkaa hyvät.

Ruokaravintolat top-4:

- Smör: Lempiravintolani (kirjoitin ensin että Turussa, mutta tämä taitaa olla lempiravintolani koko Suomessa). Smör on tunnelmallinen vanhan talon kivijalassa puoliksi maan alla sijaitseva laadukas hyvän palvelun ravintola. Ehdottomasti hyvä vaihtoehto erityisesti, jos haluaa juhlistaa iltaa.

- Le Porc: Ranskalainen ravintola, jonne menen kun haluan syödä hyvää... KAMALAA SE ON SULJETTU JA SIIHEN ON AVATTU JOKIN GRILLIPAIKKA!!! (Googlasin) En enää ihmettele miksei sitä mainittu Eevan Turku-vinkeissä. Hirveä takaisku ja menetys Turun ravintolatarjonnalle! Voi ei, koitan selvitä tästä järkytyksestä jotenkin.

- Rocca: Tämä on jotenkin ihanan turkulainen ravintola, nimeä ja aavistuksen hidasta palvelua myöten (voi tietysti olla, että tilanne on muuttunut sitten niiden päivien kun kävin siellä usein). Ruoka on hyvää, laadukasta ja sopivan hintaista. Ravintolasali on hauskasti entinen talon sisäpiha, valoisa ja tunnelmallinen.

- Foija: Kellariravintola aivan torin laidalla, konstailematonta perinteistä ravintolaruokaa. Tämä on yksi harvoja ketjuravintoloita, joihin suostun rahojani kantamaan, mutta täällä ruoka on aina ollut tosi hyvää. Foija taisi olla myös ensimmäisiä ravintoloita, joissa kävin Turkuun muutettuani.

- Yoki: Tänä vuonna jokirantaan avattu Yoki edustaa aasialaista fuusiokeittiötä. Mielenkiintoisia makuja simppelin tyylikkäässä ympäristössä.

Lisämaininnan annan Pinellalle, joka on kaunis ravintola vanhassa upeassa rakennuksessa aivan Tuomiokirkon lähellä. Kävin täällä kolme kertaa syömässä ravintolan alkuaikoina enkä ollut kertaakaan tyytyväinen, joten ei ole tullut mentyä uudestaan. Kannattaa kuitenkin kokeilla, ehkä teitä onnistaa.

Toisen erityismaininnan ansaitsee Mami, josta en itse pidä yhtään, mutta olen tässä totaalisessa vähemmistössä. Aina kun puhutaan Turun hyvistä ravintoloista, Mami mainitaan ensimmäisissä lauseissa. Omasta mielestäni siellä on outo sisustus (koko seinän kokoinen Taistelevat metsot -maalaus) ja ruokalistalla outoja makuja. Jopa Mamin logo on minusta outo valinta. Olen käynyt siellä kaksi kertaa ja toisella kerralla annos oli kyllästetty seesaminsiemenillä, mitä ei kerrottu ruokalistassa (seesaminsiemenet on yksi harvoja makuja, joista en erityisemmin välitä) ja toisella kerralla wokki oli maustettu voimakkaasti jollain itämaisella mausteella, josta en myöskään pitänyt. Olen hyvin kaikkiruokainen ja näin käy todella harvoin, joten päättelin näistä kahdesta tapauksesta, että me emme Mamin kanssa vain sovi yhteen.

Ensi kerralla kun käyn Turussa käyn kokeilemassa uuden japanilaisen ravintolan Karu Izakayan. Sieltä saa kuulemma muutakin japanilaista ruokaa kuin sushia!

Marinoituja mansikoita Yokissa

2 kommenttia:

 1. Vähän täytyy kommentoida näitä. :) Yokissa en ole vielä käyny. Täytyy ehdottomasti mennä! Ja toi uus japanilainen ois kiva testata. Mun lemppari, Yasukon keittiö, tarjoo kyllä myös paljon kaikkea muutaki ku sushia, mutta se on kyllä enemmän sellasta rentoa kotiruokaa. Yasuko itse on vaan niin ihana tyyppi, et sinne on aina niin kiva mennä. :)

  Mamiin mäkään en ole ollu ihan tyytyväinen. Pari kertaa oon käyny ja ruoka on sattunu kyllä olemaan hyvää, mutta mäkään en oikeen tykkää siitä paikasta. Toisella kerralla meidät jopa istutettiin todella pimeeseen pöytään! Oltiin siis varattu pöytä etukäteen. Pyydettiin lisävaloa, ku ei nähty syödä, mutta ei sitten edes kynttilää saatu. :P

  Le Porc oli kyllä mahtava paikka. Tosi kurja, että se on nyt pois. :(

  Häpeällistä, mutta mä en oo vieläkään käyny ikinä Roccassa. Sinne pitäis kans joskus mennä.

  T: Hannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Yasukon keittiö olisi kyllä ansainnut maininnan listallani!

   Poista

Kiitos kommentistasi!